Zo laat jij jouw telefoon vaker links liggen

1307

Was één van jouw goede voornemens ook om je telefoon wat vaker weg te leggen in 2019, maar merk je dat het er toch een beetje bij inschiet? Met de volgende tips zit jij niet meer 24/7 aan je telefoon vastgeplakt!

Niet meer op de automatische piloot
Een rondje wandelen met de hond, boodschappen doen.. Klusjes die moeten gebeuren, maar die je, met je telefoon in je hand op de automatische piloot doet en waardoor je je totaal niet bewust bent van je omgeving. Als je het toestel in je jaszak laat, zul je zien hoe mooi de omeving is.

Lezen of puzzelen
’s Avonds na het eten, gaat steevast de televisie aan. Met het geluid op de achtergrond, scroll jij door jouw Instagram feed en mik je ook nog even een paar kledingstukken in een digitaal winkelmandje. Dat zijn zelfs twéé schermen tegelijkertijd! Leg die telefoon buiten handbereik, zet de tv uit en pak er een goed boek of een tijdschrift bij. Niet zo’n lezer? Enthousiasmeer je partner voor een leuk spel of het maken van een puzzel!

Sporty Spice
Iets wat vast ook op je ‘goede voornemens lijstje’ stond, is vaker sporten. Nóg zo’n mooie gelegenheid om je telefoon links te laten liggen. Laat je telefoon lekker in het kluisje.

Net als vroegâh! 
Weet je nog, vroeger? Toen je je telefoon niet nodig had om mee wakker te worden? Koop weer eens een ouderwetse wekker, zodat je tijdens de eerste minuten van je dag niet meteen geconfronteerd wordt met je telefoon.

Zet die meldingen uit
Een like op Facebook, appjes in drie verschillende groepsapps.. Steeds wanneer jij een berichtje krijgt, licht jouw telefoon op. Maar, dat kun je gewoon uitzetten! Dan heb je tenminste niet steeds de neiging om elke keer je telefoon te pakken.