Zo voorkom je een dip na je vakantie

376

Laten we eerlijk zijn: na een heerlijke vakantie sta je meestal niet te trappelen om weer aan de slag te gaan. Jij&Wij zet vijf tips op een rij om een ‘after holiday-dip’ te voorkomen.

Rustig aan
Geef jezelf de tijd om weer te wennen aan het ‘gewone’ werkende leven. Praat rustig bij met je collega’s, breng in kaart wat de prioriteiten zijn en maak een haalbare to do-lijst voor je eerste werkdagen. En die tientallen mailtjes? Die hoef je heus niet gelijk te beantwoorden.

Nagenieten
Direct een streep onder je vakantie zetten, is nergens voor nodig. Maak een leuk album van je foto’s, monteer je filmpjes tot één mooi geheel of deel herinneringen online. Zo kun je nog even lekker nagenieten.

Omdenken
Vakantie is fijn, maar er zijn vast dingen die je hebt gemist. Denk aan je favoriete koffietentje, knuffelige kat of comfortabele huis. Wanneer je daar optimaal van geniet, behoort die ‘after holiday-dip’ snel tot het verleden.

Vakantiegewoontes
Vond je het op vakantie heerlijk om ’s avonds een boek te lezen? Of genoot je van een uitgebreid ontbijt? Houd dat er dan thuis ook in! Dat je weer terug bent in je vertrouwde omgeving betekent niet dat je afscheid moet nemen van fijne ‘vakantiegewoontes’.

Nieuwe plannen
Geen beter remedie tegen een vakantiedip dan plannen maken voor een volgende trip. Wanneer je je verdiept in nieuwe leuke bestemmingen kan de voorpret weer beginnen! Weinig vakantiedagen? Kijk dan eens door de ogen van een toerist naar je eigen woonplaats. Wedden dat er heel veel toffe plekken in de buurt zijn die je nog niet kent?