Zo krijg je toch klanten in de winkel op die rustige dag

2527

We kennen ze allemaal: van die dagen dat er geen kip in de winkel komt. Dit kan allerlei verschillende oorzaken hebben, denk bijvoorbeeld aan het weer of een vakantieperiode. Natuurlijk kun je het magazijn gaan opruimen of de vloer dweilen, maar eigenlijk wil je gewoon klanten in je winkel. Probeer de volgende dingen eens!

Marketing!
Iets wat je makkelijk op de winkelvloer kunt doen: social media berichten inplannen, ideetjes bedenken voor leuke nieuwe acties, een nieuwsbrief maken..

Gooi de winkel om!
Verander de indeling van je winkel eens. Zet andere items die je graag wilt tonen vooraan, zodat mensen die langskomen meteen door hebben dat er iets nieuws te zien is. Ook zul je merken als er ‘reuring’ in de winkel is, klanten nieuwsgierig worden.

Go outside!
Als klanten niet naar jou komen, ga jij wel naar de klant! Als je in een team werkt, kun je best iemand op een rustige dag naar buiten sturen. Denk aan flyers uitdelen, monsters verspreiden.. Misschien kun je je entree wel extra feestelijk maken om nieuwsgierigheid te wekken. Je kan het zo gek niet bedenken!

Wat doe jij om klanten naar je winkel te trekken op een rustige dag?