Zo presenteer je producten op een aantrekkelijke manier

766

Visual Merchandise, of ook wel het presenteren van je producten, kan nog weleens onderschat worden. En dat terwijl het zo belangrijk is om je artikelen op een aantrekkelijke manier te tonen. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Jij&Wij heeft 3 tips voor je.

Wissel af!
Als mensen keer op keer dezelfde spullen op dezelfde plek zien, is het voor hen niet meer interessant. Het kan het idee wekken dat de collectie al een tijd niet veranderd is en er niets nieuws te vinden zal zijn. Om klanten steeds weer opnieuw te prikkelen, zul je af en toe verandering aan moeten brengen, zodat je winkel weer aantrekkelijk en fris oogt. De klant moet steeds het gevoel krijgen, dat hij een nieuwe winkel binnen loopt.

Presenteer op basis van koopgedrag
Het klinkt heel logisch, maar wordt toch nog vaak vergeten. Presenteer items bij elkaar, die ook samen gekocht zullen worden. Denk hierbij aan items die een geheel vormen, maar let ook op kleurencombinaties. Zo geef je ideeën voor extra aankopen.

Actualiteit
Als je inspeelt op het seizoen, de laatste trends of het weer, zul je zien dat dit een positief effect heeft op je klant. Het geeft je winkel namelijk een bepaalde sfeer wat aanzet kan geven tot kopen. Misschien heeft een klant nog wel helemaal niet bedacht, dat hij op die zonnige dag nog een zonnebril nodig heeft. Maar omdat jij hem aantrekkelijk gepresenteerd hebt, wordt hij eraan herinnert en is er een grote kans dat dit product in jouw winkel gekocht wordt.