Zo overleef jij Blue Monday!

363

Vandaag is het Blue Monday: de derde dag van januari en daarmee de meest deprimerende dag van het jaar. Al die tijd heb je uitgekeken naar de gezellige, warme feestdagen. Inmiddels zitten we alweer volop in januari: de kerstboom is allang afgetuigd en je probeert uit alle macht je goede voornemens na te streven. De dagen zijn kort en donker en de zomer is nog ver weg. Allemaal ingrediënten voor een neerslachtig humeur. Jij&Wij geeft je tips over hoe je deze dag de baas kunt blijven!

Sporten
Wanneer je je down voelt, maakt je lichaam extra stresshormonen aan. Dit kun je tegengaan door in beweging te komen. Maak een wandeling, ga een stuk fietsen of boek dat lesje Bodypump in de sportschool. Ook al heb je geen zin, sleep jezelf de deur uit. Je zult merken dat je je aan het einde van de dag een stuk beter voelt!

Boek een tripje!
Vandaag is de perfecte dag om een vakantie of een weekendje weg te boeken. Of dit nu een paar dagen Maastricht of een weekje Barcelona is: alleen door de voorpret, word je al vrolijk, toch?

Thuiswerken
Heb je de mogelijkheid, werk dan eens een dagje thuis. Zo omzeil je de files en kun je de dag lekker relaxed beginnen. Het geeft je de mogelijkheid om wat uitgebreider te ontbijten en te lunchen en stiekem gooi je ook nog een wasje in de wasmachine.

Extra leuke werkdag 
Ben je vandaag wel gewoon op je werk? Maak er dan een extra leuke dag van. Stel aan je collega’s voor om wat uitgebreider te lunchen, zet eens een lekkere latte in plaats van een saaie, zwarte koffie en geef je collega eens een extra complimentje.

Goede voornemens
Goede voornemens bedacht? Loop ze nog eens na en bedenk opnieuw welke je echt belangrijk vindt, welke realistisch zijn en ga hier vervolgens ook echt mee aan de slag!

Get together!
Zie je je vrienden normaal gesproken alleen in het weekend? Spreek nu eens op deze maandagavond af! Het samenzijn met geliefden geeft je een prettig, positief gevoel waardoor je snel zult vergeten dat het Blue Monday was.

Eet gezond, maar wél lekker!
Maaltijden overslaan moet je natuurlijk sowieso nooit doen, maar let vandaag nog net een beetje extra op jezelf. Ontbijt goed en kook een voedzame, gezonde en lekkere maaltijd voor jezelf.

Ben jij vandaag hartstikke vrolijk opgestaan heb je nergens last van? Houden zo! Laat je dan vooral niet beïnvloeden door alle Blue Monday berichten en richt je dag lekker in zoals jij dat wilt!