Zo maak jij af waar je aan begonnen bent

1140

Nieuwe taken en projecten beginnen is leuk en vaak nodig. Maar teveel nieuwe dingen tegelijk kan onoverzichtelijk worden. Voor je het weet ben je in je enthousiasme met tien zaken tegelijk bezig en zou je bijna vergeten dat deze opdrachten ook af moeten. Wij hebben een aantal tips hoe je deze werkzaamheden toch af kunt krijgen. 

Lijstjes
Klinkt voor de hand liggend, maar wordt (in je enthousiasme!) vaak toch vergeten: maak een lijstje met alles wat er nog moet gebeuren. Streep af wat er al gedaan is. Dit voelt lekker en zo begin je pas aan iets nieuws als het andere af is.

Losse eindjes
Vaak kan alles bij elkaar, als een grote berg voelen waar je behoorlijk tegenop kunt zien. Zijn er nog een paar kleine, losse zaakjes die moeten gebeuren, de laatste puntjes op de i? Plan hier een apart moment voor en pak deze dingen aan.

Stel prioriteiten
Misschien heb je een ontzettend tof idee bedacht, maar op de korte termijn kun je er weinig mee. Parkeer dit idee dan even en schrijf het op. Zo zul je het niet vergeten, maar zal het op dat moment geen onnodige tijd van je in beslag nemen.

Beloning
Als je al langer bezig bent met een bepaald project, kan het ontzettend lekker voelen als je deze eindelijk afgemaakt hebt. Hier mag je jezelf of je team dan ook zeker voor belonen. Je hebt er immers hard voor gewerkt! Zo wordt het afronden van een opdracht leuker en geeft het je meer motivatie.