Zo kom jij de dure decembermaand door

402

De decemberdagen staan weer voor de deur. Zit je wat krap bij kas en wil je het rustiger aan doen? Jij&Wij magazine zet voor jou 7 budgettips op een rij. Zodat je ook met een kleiner budget slim en effectief je slag kunt slaan!

Sale, sale, sale

Slim shoppen = fijn shoppen. Vermijd impulsaankopen en wacht op de uitverkoop. De eerste ronde is 30%, en eindigt in januari vaak met maar liefst 70% korting op je aankopen.

Lekker ruilen

Er is niks leukers dan een kledingstuk een tweede leven geven. Organiseer een (online) kledingruilactie met vrienden of collega’s en ruil je favoriete items met elkaar. In een mum van tijd is jouw garderobe weer up to date.

Ontspullen

In coronatijd zitten we allemaal wat meer thuis. Een goede aanleiding om even kritisch naar je spullen te kijken. Wat kan er weg, en welke dingen kun je misschien iemand anders cadeau doen?

Out of the box

Heb je een speciale outfit of bijzonder cadeau in je hoofd maar kun je geen goedkoop exemplaar vinden? Raadpleeg Pinterest voor inspiratie en denk even buiten de kaders. 

Shuffle

Natuurlijk; de Sinterklaasviering valt traditiegetrouw op 5 december, en Kerstmis vieren we op 24, 25 of 26 december. Maar waarom vier je geen SinterKerst? Of bewaar je wat kerstcadeaus voor de jaarwisseling? Door de dagen samen te voegen of later te vieren, houd je grip op je portemonnee. 

Kijk & vergelijk

Ga niet over één nacht ijs. Door (online) slim te kijken en vergelijken bezorg je jezelf het goedkoopste exemplaar. 

Budgetkoken

Een lange kerstdis met veel mensen eraan, zit er dit jaar niet in. Wil je voor je kleine gezelschap toch iets feestelijks op tafel zetten, maar dure ingrediënten vermijden? Koop producten van het seizoen. Deze zijn extra smakelijk én betaalbaar!