Zo houd je toch geld over aan het einde van de maand

1389

We willen het allemaal: geld overhouden aan het einde van de maand. Toch is dit vaak makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je in de stad werkt, midden tussen de winkels. Zoveel verleidingen om je heen! Toch zijn er een paar kleine dingen waar je op kunt letten om geld te besparen. Jij&Wij deelt ze met je! 

30 dagen regel
Die ene tas, of die leuke gadget.. Als we iets willen hebben, dan vaak ook nú. Als je van plan bent geld te besparen, spreek dan met jezelf af, dat je 30 dagen wacht met de aankoop. Is het item na deze periode nog niet uit je hoofd? Dan kun je het prima aanschaffen (als de financiën dat toelaten natuurlijk!) Is je enthousiasme over het product een stuk minder geworden of betrap je jezelf erop dat je er eigenlijk niet meer aan hebt gedacht? Dan kun je het beter laten voor wat het is.

Boodschappenlijstje
Maak voordat je naar de supermarkt gaat een boodschappenlijstje en houd je hier vervolgens ook aan. Je zult zien dat je daardoor minder impulsaankopen doet en daardoor niet zoveel geld uitgeeft.

Voordeel verpakkingen en bonus
Toiletpapier, wasmiddel, vuilniszakken.. deze spullen heb je toch altijd nodig, dus schaf hier meteen een grote verpakking van aan. Dit is vaak relatief veel goedkoper en het scheelt je ook nog een hoop gesjouw.

Online reclamefolders
Spit eens een reclame folder app, of de site van vaste supermarkt of drogist door. Je zult zien dat ze hier van je favoriete merken, iedere week wel voordeel aanbiedingen hebben, zoals 1+1 gratis of 50% kortingsacties. Scheelt een hoop geld!

Kleine uitgaven
Een kopje koffie hier, een tijdschrift daar.. en bij de drogist koop je ook altijd veel meer dan je van tevoren wilde. Ach, het kost toch maar een paar euro? Dit zijn altijd de gevaarlijkste uitgaven! Als je al die ‘paar euro’s’ bij elkaar op telt, zul je namelijk schrikken van het bedrag. Neem je eigen koffie en lunch mee en laat je niet teveel verleiden door ‘meepakkers’ bij de kassa. Had je die nou écht nodig?