Zo ben jij jouw middagdip de baas

1282

Niet alleen op kantoor achter de computer, maar ook bij werk op de winkelvloer herken je het vast wel: de middagdip. Instortingsgevaar! Tussen 15:00 en 16:00 uur begin jij steevast te gapen en kak je in. Rond die tijd zijn er vaak ook wat minder klanten in de winkel en heb je de belangrijkste klussen wel gedaan. Wat te doen?

Wees proactief
Ga vooral niet hangen op de toonbank (dit moet je sowieso niet doen!). Neem een proactieve houding aan en ga bijvoorbeeld een kledingwand helemaal spik en span maken. Ben je met voldoende mensen op de vloer? Ga dan om de beurt even naar buiten om een frisse neus te halen en wat te drinken. Wedden dat je je daarna weer fitter voelt?

Pak voldoende slaap
Klinkt logisch, maar vaak is het tegendeel waar. Probeer écht 7 tot 8 uur nachtrust te nemen en vlak voor het slapengaan niet meer bezig te zijn met je smartphone of andere schermen.

Ontbijt!
Dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, wist je vast wel. Als je deze overslaat kan het ervoor zorgen dat je ’s middags extra hard inkakt en tijdens de lunch teveel eet, omdat je honger hebt.

Vermijd suikers in je snacks
Het eten van tussendoortjes is goed, maar vermijd suikerhoudende snacks. Kies eerder voor (ongezouten) noten, yoghurt, fruit of groente.

Wat doe jij om een middagdip te voorkomen?