Zo begin jij ontspannen aan je vakantie

913

Het valt je waarschijnlijk wel op, dat we bij Jij&Wij opmerkelijk veel over het thema ‘vakantie’ schrijven. Maarja, hoe kan het ook anders, aan het begin van de zomer! Hoewel op vakantie gaan natuurlijk bedoeld is als een tijd om te ontspannen, kan het soms de nodige stress met zich mee brengen. Wij geven je wat tips, om relaxed aan je reis te beginnen.

Neem op tijd vrij!
Neem één of twee dagen vrij voor vertrek. Zo weet je zeker dat je voldoende tijd hebt om je koffer in te pakken, misschien nog de laatste benodigdheden te shoppen en je huis aan kant te maken.

Loskoppelen
Probeer even écht vrij te zijn. Daarvoor moet de overdracht naar je collega’s goed worden geregeld. Open jij altijd de winkel en moet je dat nu overdragen? Zorg dat wachtwoorden en telefoonnummers goed zijn doorgegeven, maar niet voor iedereen voor het grijpen liggen. Spreek af wie er gebeld kan worden als er bepaalde dingen niet goed gaan. Doe dit ruim van tevoren, niet een paar dagen voor vertrek.

Lijstjes
Maak een lijstje van de spullen die je mee wilt nemen en nog moet kopen. Streep af wat je al hebt. Zo weet je zeker dat je niets vergeet.

Houd jouw eerste dag rustig
Op je bestemming aangekomen? Waarschijnlijk ben je zo enthousiast dat je meteen allerlei excursies wilt boeken of de stad wilt verkennen. Wacht nog heel even! Gebruik die eerste dag om even lekker te acclimatiseren en je koffer uit te pakken!

Heb jij een vakantie in het vooruitzicht?