Waarom werken in het weekend niet alleen maar stom is

1743

Als je in een winkel werkt, ontkom je er bijna niet aan: werken in het weekend. Meestal één van de twee dagen, maar toch. Wanneer jouw vrienden op vrijdagavond in de kroeg staan, moet jij hier vaak nee tegen zeggen, óf vroeg afhaken. Jij moet namelijk werken. Balen! Je zult het misschien niet geloven, maar Jij&Wij heeft toch een aantal voordelen kunnen bedenken aan werken in het weekend en doordeweeks vrij zijn. Komen ze!

Alle ruimte
Je mag dan in een winkel werken, zélf wil je ook af en toe de stad in. Als je vrij bent op een doordeweekse dag, heb je hier mooi de tijd voor. En guess what? Je hebt veel minder last van rijen bij de paskamers, overvolle winkelstraten én de nieuwe collecties worden vaak op een doordeweekse dag geleverd. Win, win!

Afwisseling
Als je een baan in een winkel hebt, is je rooster vaak afwisselend. Stel, je hebt jouw ‘weekenddagen’ op woensdag en zondag, dan werk je nooit langer dan drie dagen achter elkaar. Best een lekker gevoel, toch?

Huishouden
Als je afhankelijk bent van een ‘echt’ weekend, komt een groot deel van het huishouden neer op deze dagen. Ben je doordeweeks vrij, dan heb je hier mooi de tijd voor. Je hebt dan ook niet het gevoel dat je iets mist, aangezien andere mensen toch aan het werk zijn.

Gezellig druk
Ben je op zaterdag of zondag aan het werk, dan zul je merken dat de klanten die je ontvangt in een relaxte bui zijn. Zij genieten op dat moment namelijk wel van hun vrije tijd en dit zorgt er wel voor, dat er een goede sfeer hangt en het gezellig druk is.

Smoesjes
In veel gevallen is het vervelend als je bepaalde dingen niet kunt doen omdat je moet werken. Maar soms komt het stiekem wel goed uit. Denk aan familie verjaardagen, voetbalwedstrijden of andere verplichtingen.