Veel flexibele werknemers durven gevolgen werkrooster niet aan te geven

484

Driekwart van de flexibele werknemers heeft te maken met inefficiënte werkroosters en een meerderheid van de werknemers met onregelmatige werktijden durft de daardoor aanwezige (gezondheids)problemen niet aan te kaarten bij hun werkgever of manager. Dat blijkt uit het State of The Deskless Workforce Onderzoek van het bedrijf Quinyx.

Van de ondervraagden zegt slechts 46 procent met de werkgever te durven praten over de invloed van werkgerelateerde stress op de gezondheid. Tijdens het onderzoek werden 10.500 uurloners van 18 jaar en ouder uit tien verschillende landen ondervraagd, waaronder 1.052 Nederlanders. De ondervraagden zijn onder andere werkzaam in de detailhandel.

Driekwart van de medewerkers met flexibele werktijden ervaart problemen met werkroosters door slechte planning, uitval van personeel of onvoldoende zicht op de benodigde bezetting. Voor 33 procent van de ondervraagden is vooral onderbezetting op de werkvloer een groot probleem, wat gevolgen heeft voor de mentale gezondheid. Onderbezetting leidt bij 55 procent van de werknemers tot stress op de werkvloer. Ook is 30 procent van mening dat het leidt tot een slechtere dienstverlening naar klanten toe.

Bron: fashionunited.nl