Je vakantie is aangebroken, yes! Maar helaas steken keel, hoofdpijn en andere griepverschijnselen de kop op. Nét nu je op vakantie gaat! Toeval, of zit er meer achter?

Hoogleraar Ad Vingerhoeds van de Universiteit van Tilburg, legt uit dat ziek worden in de vakantie zeker geen toeval is. Sommige mensen hebben vage pijntjes en last van vermoeidheid. Waarschijnlijk lopen ze hier al even mee, maar worden zich er pas echt van bewust als ze vakantie hebben, omdat dit het moment is dat ze echt kunnen ontspannen. Anderen krijgen te maken met heftige verschijnselen zoals koorts en griep. Dit zijn vaak mensen met drukke, stressvolle agenda’s.

Wat kun je eraan doen?
Gelukkig kun je er wel iets aan doen! Ga bijvoorbeeld vóór je vakantie op zoek naar een goede balans tussen werk en ontspanning. Probeer je weekenden echt te gebruiken om tot rust te komen en te relaxen. Heb je een verre vakantie op de planning staan? Neem dan een paar dagen eerder vrij dan de vertrekdatum. Op deze manier hoef je niet hals overkop op reis te gaan. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, kan het ook helpen om het ritme aan te houden wat je thuis ook gewend bent, in ieder geval de eerste paar dagen. Zo hoef je minder extreem om te schakelen en kom je rustig in de vakantie modus.

Bron: hln.be