Vaak moe? Deze spullen in jouw huis zouden de oorzaak kunnen zijn

1930

Slaap je voldoende, maar heb je tóch altijd dat vermoeide gevoel? Het zou zomaar kunnen dat bepaalde items in je huis en bijvoorbeeld de slaapkamer de oorzaak kunnen zijn. Deze (kleine) dingen kunnen ervoor zorgen dat je minder goed slaapt:

Troep
Rommel in huis en met name in de slaapkamer? Een onderzoek van Princeton University Institute heeft aangetoond dat een rommelige, chaotische omgeving stress kan opwekken, waardoor je uiteindelijk uitgeput raakt. Zorg dat je slaapkamer rust uitstraalt en dat er geen dingen liggen die er eigenlijk niet thuis horen.

Blauwe muren
Blauw is een prachtige kleur voor in je slaapkamer. Deze tint straalt rust uit, waardoor je hartslag daalt en je slaperig kan maken. Heel goed voor deze kamer dus, maar voor de rest van het huis een wat minder plan.

Dichte gordijnen
Houd je overdag de gordijnen dicht? Geen goed idee! Uit onderzoek is gebleken dat mensen die zich gedurende de dag in natuurlijk licht bevinden, per nacht gemiddeld 46 minuten meer nachtrust krijgen per nacht. Bovendien geeft meer daglicht je overdag een uitgeruster gevoel.

Lavendelkaars
Lavendel is de perfecte geur om je te helpen ontspannen. Maar ruik je het gedurende de hele dag in je hele huis, dan kan dit je logischerwijs moe maken. Beperk de lavendelgeur dus tot de slaapkamer en kies in de rest van je huis een frissere, meer opwekkende geur, bijvoorbeeld citroen.

Bron: Cosmopolitan