“Toen collega’s ons samen zagen vertrekken van de bedrijfsbarbecue ging het als een lopend vuurtje”

301

Toen Sven Raaphorst vijf jaar geleden zijn Intratuin-collega Denise Gofers hielp met verhuizen, werd het opeens heel gezellig tussen de dozen. 

Jullie werkten al jaren samen. Altijd al een beetje geflirt?
“Ik vond Denise een leuke meid en fijne collega, maar niet meer dan dat. Misschien ook omdat we allebei lange tijd een relatie hadden; dan sta je er niet echt voor open. Toen Denise ging verhuizen, waren we beiden al een tijdje vrijgezel en was er ineens ruimte voor meer.”

Nu ga je wel heel snel. Jullie dachten tijdens het sjouwen opeens: jeetje, wat ben jij leuk?
“Nadat alle zware spullen naar boven waren getild en ik klaar was met kasten in elkaar zetten, vroeg Denise of ik wilde blijven eten. Dat was zo gezellig dat ze me vanaf dat moment regelmatig bij haar thuis uitnodigde. Een paar weken later waren we officieel een setje.”

Officieel? Als in: jullie hebben het gelijk van de daken geschreeuwd?
“We hebben het eerst even stilgehouden. Maar toen een paar collega’s ons samen zagen vertrekken van de bedrijfsbarbecue ging het als een lopend vuurtje. Veel mensen waren verbaasd: niemand had iets gezien of gemerkt.”

Nooit getwijfeld of het wel verstandig was: een relatie met een collega?
“We hadden in het begin wel onze bedenkingen, maar in principe staan we nooit op dezelfde afdeling. Dat scheelt. En het heeft ook voordelen om voor hetzelfde bedrijf te werken: je weet precies wat de ander doet.”

En de nadelen?
“Sinds we kinderen hebben, is het wat ingewikkelder. Soms moeten we bijvoorbeeld allebei op zondag werken. Gelukkig is onze bedrijfsleider heel schappelijk. Mochten we een keer geen oppas kunnen regelen, dan begrijpt hij dat.”

Gaat het aan de keukentafel vooral over werk?
“Dat valt reuze mee. Tenzij één van ons een minder leuke dag heeft gehad. Dan is het fijn om even je verhaal kwijt te kunnen of advies te vragen.”

Zijn jij en Denise uit hetzelfde hout gesneden of tegenpolen?
“Uit hetzelfde hout gesneden! We zijn allebei eigenwijs, denken over veel dingen hetzelfde en hebben een passie voor groen. Wanneer we vrij zijn, nemen we graag een kijkje in een ander tuincentrum.”