Thuiswerken? 9 tips!

474

Thuiswerken kan best een uitdaging zijn (helemáál met kinderen om je heen). Daarom negen tips om zoveel mogelijk gedaan te krijgen.

Begin op tijd  
Het is misschien heel aantrekkelijk om uit te slapen, maar het zorgt er wel voor dat je de dag met 0-1 achterstand begint. Sta op dezelfde tijd op als normaal en ga zo snel mogelijk aan de slag. 

Maak een planning 
Zet aan het begin van de dag op een rij welke taken je wilt afronden en houd je daaraan. Door een duidelijke planning te maken, geef je je werkdag structuur en laat je jezelf minder snel afleiden. 

Werk in shifts
Kleine kinderen? Werk dan – als dat mogelijk is – in shifts met je partner. Zo kunnen jullie allebei (om en om) geconcentreerd aan de slag.

Zorg voor een gevulde koelkast 
Niets vervelender om er om 12.00 uur achter te komen dat er alleen nog maar oud brood en een half plakje kaas is. Check de dag van tevoren of je voldoende eten en drinken in huis hebt. 

Laat je joggingbroek in de kast liggen 
Dat je thuiswerkt, betekent niet dat je ongedoucht in je joggingbroek hoeft te bivakkeren. Sterker nog: wanneer je je normale ochtendritueel aanhoudt, voel je je een stuk energieker en scherper. Bovendien hoef je niet in de stress te schieten als je een video call krijgt.

Plan pauzes in 
Het lijkt misschien productief om even snel achter je laptop een boterham te eten, maar niets is minder waar. Door te pauzeren laad je op en kun je daarna weer met een frisse blik aan de slag. 

Negeer huishoudelijke klusjes
Richt je zoveel mogelijk op je werk en laat het huishouden voor wat het is. Die volle vaatwasser, ontplofte woonkamer of uitpuilende wasmanden komen later wel!

Creëer een fijne werkplek 
Voorkom dat je de hele dag op de bank zit met je laptop op schoot en neem de tijd om een goede werkplek te creëren. Fijn voor je lijf én er komt veel meer uit je handen.     

Wees niet te streng voor jezelf
Verloopt je werkdag toch anders dan gepland? Maak je dan niet te druk en onthoud dat je – net als iedereen om je heen – doet wat je kunt doen. Morgen weer een dag!