Stop jij met werken als je een miljoen wint?

925

Stel, je wint een miljoen. Dan is het eerste waar je aan denkt misschien ontslag nemen. Nooit meer de wekker zetten. Nooit meer door weer en wind naar de winkel fietsen. En nooit meer lastige klanten ter woord staan. Aan de andere kant biedt werken ook veel voordelen… Komen ze!

Je leert jezelf kennen
Wanneer je werkt, ontdek je waar je goed en minder goed in bent. Wat je energie geeft en wat niet. Hoe je omgaat met uitdagingen en tegenslag. Door al deze ervaringen leer je jezelf steeds beter kennen.

Het geeft voldoening
Er zijn van die dagen dat de tijd niet snel genoeg kan gaan, maar over het algemeen geeft werken vooral voldoening. Je doet – als het goed is – iets waarvoor je jouw talenten optimaal kunt benutten. Bovendien voelt het goed om jezelf nuttig te maken. 

Je ontwikkelt nieuwe vaardigheden
Of je nou lang of kort voor een bedrijf werkt, een weekendhulp bent of een doorgewinterde verkoper; zolang je werkt, ontwikkel je nieuwe vaardigheden. Vakinhoudelijke, maar ook sociale. Op deze manier blijf jij jezelf ontwikkelen. 

Je kunt je verhaal kwijt
We hebben allemaal weleens een rotdag. Niets fijner om dan even je hart te luchten bij een collega. Maar ook als je iets heel leuks hebt meemaakt, is het prettig om dat te kunnen delen tijdens de lunchpauze. Als je niet werkt, moet je deze sociale momenten allemaal missen.

Het zorgt voor ritme
Natuurlijk kun je de wekker soms wel vervloeken, maar stiekem zijn meeste mensen gebaat bij een vast ritme. Weten wat de dag brengt, geeft rust. 

Je geniet meer van vrije dagen
Vrijheid blijheid klinkt heerlijk. Toch voelt een vrije dag heel anders als die geen uitzondering is, maar regelmaat. Om dat échte vakantiegevoel te ervaren, moet je toch echt een baan hebben.