Stap uit je hoofd en vertrouw op je intuïtie

215

Ben jij van het eindeloos wikken en wegen? Is er in jouw agenda weinig ruimte voor spontaniteit? Weet je exact waar je over vijf jaar wilt zijn? Dan laat jij je misschien wel te veel leiden door je verstand en te weinig door je gevoel. Met deze tips wordt je intuïtie je beste raadgever en doe jij waar je écht gelukkig van wordt.

Plan minder

Natuurlijk kun je best nadenken over je volgende carrièrestap en is er niets mis met het plannen van een lunch, maar sla niet door. Wanneer je in het moment leeft, creëer je ruimte om stil te staan bij wat je op dat moment voelt en kun je daarnaar handelen.

Schud verwachtingen van je af

Moet jij ook zoveel van je zelf? Dan ben je niet de enige. En dan zijn er ook nog eens de verwachtingen van anderen. Het gevolg is dat je je laat leiden door wat je zou moeten voelen en niet door wat je daadwerkelijk voelt. Tijd om al die verwachtingen van je af te schudden.

Zet je zintuigen aan het werk

Zeker als je het niet gewend bent, is het knap lastig om in contact te komen met je gevoel. Het prikkelen van je zintuigen kan helpen om uit de rationele modus te stappen. Maak een appeltaart, ga met je kinderen een middagje kleien of luister naar je favoriete muziek.

Schrijf het op

Eenvoudig maar effectief: een intuïtiedagboek. Noteer elke dag welke gevoelens je ervaart. Het is even oefenen, maar je zult zien dat het je steeds makkelijker afgaat om in contact te komen met je gevoel.

Stop je gedachten

Wanneer denk je nou helemaal niets? Juist, niet vaak. Des te belangrijker om die gedachtestroom zo nu en dan bewust te stoppen. Zoek de natuur op, doe meditatieoefeningen of werk je in het zweet in de sportschool. Het is maar net wat voor jou werkt.

Doe eens ‘gek’

Hoe ouder je wordt, hoe minder je toegeeft aan impulsen. Misschien verstandig, maar je zet wel je intuïtie buiten spel. Probeer eens wat meer te handelen als een kind en doe het eerste wat in je opkomt als je voor een keuze staat.

Analyseer je dromen

Droom jij regelmatig dat je wordt achtervolgd of je tanden verliest? Zoek de betekenis dan eens op. Dromen staan symbool voor je diepste gevoelens en verlangens en kunnen je helpen om te achterhalen wat er nou echt in jou omgaat.