Solliciteren? Dat is zó 2018!

707

“Vertel eens wat over jezelf, wat zijn je zwakke punten en waarom wil je werken bij ons bedrijf?” Breekt het zweet je uit bij dit soort vragen? Of heb je een gat in je cv en vind je het lastig om te solliciteren? Dan hebben we goed nieuws: bij steeds meer bedrijven kun je nu aan de slag zónder sollicitatiegesprek.

Het idee van werken zonder sollicitatie begon in New York. Daar werd een browniefabriek geopend om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen en ze vervolgens door te laten stromen naar andere bedrijven. Ook in Nederland zijn er steeds meer bedrijven die mensen aannemen zonder een sollicitatiegesprek.

Nederlandse initiatieven
Bedrijven binnen de detailhandel MamaLoes, ECCO en De Koekfabriek nemen mensen aan zonder een sollicitatiegesprek. Tim ter Meulen, HR-manager bij ECCO, kiest hiervoor omdat het steeds moeilijker wordt om mensen in dienst te nemen. “Ondanks dat de werkloosheid in Nederland heel laag is, zijn er toch veel mensen die moeite hebben om aan een baan te komen. Wij wilden wat doen om dat makkelijker te maken.”

Zonder gesprek aan de slag
Loes de Volder, eigenaar van webshop MamaLoes, is heel enthousiast over de nieuwe werknemers. “In totaal zijn er nu acht nieuwe mensen op deze manier bij ons komen werken. Met één persoon was er geen match, omdat de samenwerking moeizaam verliep. Maar over de anderen zijn we heel tevreden.” Bron: RTL Nieuws