Rotdag? Zo sla je je er doorheen!

348

Pas op voor zwarte katten en ladders, want vandaag is het vrijdag de 13e. Toch een rotdag? Met de volgende tips sla je je er doorheen!

Laat het los
Je mag best even klagen over al je ‘tegenslagen’, maar sla er niet in door. Nadat je drie keer hebt gezegd dat je zo baalt van die vlek op je broek of ladder in je panty, is het mooi geweest. Laat het achter je en ga door. 

Leg de lat minder hoog
Maak het jezelf niet te moeilijk. Vandaag is gewoon niet de dag om de hele winkelindeling om te gooien of je te storten op de administratie. En het mooie is: wanneer je de lat minder hoog legt, krijg je vaak ineens verrassend veel voor elkaar.

Zet je lachspieren aan het werk
Hoe chagrijnig je ook bent; er is vast een serie, boek of film(pje) waarbij de tranen gegarandeerd over je wangen rollen. Van het lachen welteverstaan. Grote kans dat je alles daarna veel zonniger ziet.

Maak mooie plannen
Wil je al tijden wellnessdagje inplannen of een vakantie boeken? Dan is dit het moment om het te doen. Door bezig te zijn met activiteiten waar je blij van wordt, verzet je je gedachten en voel je je gelijk een stuk beter.

Verwen jezelf
Trakteer jezelf op een lekker broodje, boek een ontspannende massage of koop die gadget die al weken door je hoofd spookt. Wanneer je extra lief bent voor jezelf, verdwijnt dat slechte humeur als sneeuw voor de zon.

Zet je lijf aan het werk
Fysiek stoom afblazen, doet vaak wonderen. Ga een rondje hardlopen, maak je kwaad in de sportschool of doe de ‘downward facing dog’. Geen tijd om je in het zweet te werken? Neem dan de winkel eens flink onder handen. Helpt vaak net zo goed.

Zoek positiviteit op
Iedereen kent wel van die mensen die altijd een goed humeur hebben. Zoek ze op wanneer je een rotdag hebt en laat je aansteken door hun positieve energie!