Retail Romance

1086

MARCIA GODET (38) ZES JAAR SAMEN MET AMINE BARAKA (39) WONEN IN HAARLEM VERLOOFD EN IN VERWACHTING VAN EERSTE KINDJE

Marcia Godet wilde niet het zoveelste meisje zijn dat werd geregeld door een ‘gladde salesjongen’ van G-Star RAW, maar de aantrekkingskracht tussen haar en Amine Baraka was te groot.

Was die aantrekkingskracht er vanaf het eerste moment?
“Ik zag Amine voor het eerst op het hoofdkantoor in Amsterdam. Hij was net gestart als accountmanager in Zweden en nam deel aan een introductietraining die ik deels gaf. Ik dacht wel: wauw, die jongen heeft heel mooie blauwe ogen, maar verder was ik vooral op mijn werk gefocust. Dat was voor Amine anders. Hij had gelijk zoiets van: ‘die moet ik hebben’.”

En hoe heeft hij dat voor elkaar gekregen?
“Als Amine in Amsterdam was, greep hij elke gelegenheid aan om mijn aandacht te trekken. Omdat de salesjongens bekend stonden als ‘grote flirts’ probeerde ik afstand te houden. Dat lukte aardig, totdat we intensief moesten samenwerken. Een paar maanden later tijdens de Bread & Butter-beurs in Berlijn sloeg de vonk echt over. Vanaf dat moment zijn we gaan daten.”

In het geheim of out in the open?
“In het geheim, omdat we eerst wilden weten of het wel standzou houden. Als Amine voor werk in Nederland was, haalde ik hem ’s avonds laat stiekem op bij het hotel waar hij met zijn collega’s verbleef. De volgende dag zette ik hem dan op de hoek van het kantoor af.”

Spannend!
“Haha, dat was het ook. Maar na anderhalf jaar vielen we door de mand.”

Dat klinkt nóg spannender. Vertel.
“We waren net terug van onze vakantie naar Griekenland en moesten op een G-Star event werken. Toen we allebei bruin en vol muggenbulten binnen kwamen, viel het kwartje. De volgende dag hebben we onze managers ingelicht. Gelukkig reageerde iedereen heel positief.”

En toen dachten jullie: dan gaan we nu maar voor huisje-boompje-beestje?
“We hebben nog een jaar gelat, maar na een tijdje ben je dat wel zat. Gelukkig kon Amine op een gegeven moment worden overgeplaatst naar Amsterdam. En dat beestje is inderdaad op komst: eind deze zomer wordt ons zoontje geboren. We zijn zo blij!”

Welke karaktertrekken van Amine hoop je terug te zien in jullie zoon?
“Zijn positieve instelling en vermogen om van het leven te genieten. Maar ook zijn sociale kant. Als ik Amine meeneem naar een gelegenheid waar hij niemand kent, weet ik dat iedereen na afloop zegt: ‘wat een leuke jongen’.”

En welke eigenschappen mogen best een generatie overslaan?
“Amine is heel rommelig. Hopelijk wordt onze zoon net zo netjes als zijn moeder, haha.”