Retail Romance

587

JASPER BEENTJES (28) VIJF JAAR SAMEN MET MANDY LEPELAAR (28) WONEN IN AKERSLOOT MET HOND PIEN

Jasper Beentjes was meteen verkocht toen hij Mandy Lepelaar zag bij een competentietraining van Perry Sport.

Het was voor jou liefde op het eerste gezicht. Heb je gelijk een move gemaakt?
“Ik zag haar echt zitten, maar omdat we allebei in een andere winkel werkten als assistent-bedrijfsleider dacht ik dat ik haar toch niet meer zou terugzien. Toen Mandy me anderhalf jaar later opeens kwam versterken in mijn filiaal, was dat een grote verrassing.”

Klinkt alsof het meant to be was. Bloeide de liefde snel op?
“Allesbehalve dat. De samenwerking verliep de eerste maanden nogal moeizaam. Mandy had een heel andere visie en kwam wel even vertellen hoe het allemaal moest. Ik vond haar nog steeds heel leuk, maar op werkniveau was er totaal geen klik. Als ik op de eerste verdieping stond, dan ging zij op de derde etage staan.”

Hoe heb je haar toch voor je weten te winnen?
“Op een gegeven moment kwam er een andere filiaalmanager. Die had door dat het niet echt boterde tussen Mandy en mij en gaf ons de opdracht om samen een jaarplan te schrijven. We spraken een paar keer thuis af en toen begon er langzaam iets te groeien.”

Van kibbelen naar kussen: dat maakte de samenwerking zeker wel een stuk fijner?
“Haha, klopt; het was ineens een stuk gezelliger in de winkel. Dat zorgde er overigens wel voor dat het team al snel signalen oppikte; niet erg handig als je leiding moet geven. Na een kleine drie maanden hebben we het daarom aan iedereen verteld.”

Wat trekt je aan in mandy?
“Ze is recht door zee en heeft heel leuke humor. We zijn nu vijf jaar samen en ze maakt me nog steeds aan het lachen. En ze ziet er natuurlijk heel goed uit. Eigenlijk is dat wauw-gevoel dat ik die eerste keer had nooit weggegaan. Sterker nog: vanaf het moment dat ik haar leerde kennen, was het alleen maar makkelijker om verliefd te worden.”

Wat romantisch… en mierzoet. Is er dan helemaal níets wat je minder leuk aan haar vindt?
“Eigenlijk niet. Oh wacht: haar Leidse accent vond ik in het begin wel een tegenvallertje. Maar verder… Nee, Mandy is het helemaal voor mij.”