“Op mijn 65ste stoppen? Dat kwam niet in mij op”

1111

Mientje Wolf (81), was verkoopmedewerker bij Intratuin in Malden. Begon op haar 50e in de detailhandel. Is sinds juli met pensioen.

“De zorg voor de kinderen stond voor mij op de eerste plek. Pas toen zij volwassen waren, ben ik aan de slag gegaan bij Intratuin. De eerste tijd hield ik me vooral bezig met het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij die bij de winkel hoorde. Na vijf jaar breidde het filiaal uit en kwam ik volledig op de winkelvloer te staan: bij planten en perkgoed. Iets wat heel goed bij me past, want tuinieren is mijn grote hobby.”

Spandoek
“Ik kom van de boerderij. Daar kennen ze geen pensioen. Het kwam dan ook niet in me op om op mijn 65e te stoppen. Toen ik 25 jaar in dienst was bij Intratuin, was ik 75 jaar: een unicum. Om het te vieren, hadden mijn collega’s een groot spandoek met mijn foto opgehangen, haha. Ik heb altijd heel fijn met iedereen samengewerkt. Ook met de jonge garde. Dan zeiden ze: ‘Mien, jij hebt veel gereisd, heb je nog tips voor mijn vakantie?’ En dan kwam ik weer aanzetten met een reisboek. Reizen is heel belangrijk voor mij; ik ben bijna overal geweest.”

Fit
“Eén tot twee keer in de week ben ik in de sportschool te vinden. Een weekje overslaan, daar doe ik niet aan. Tenzij ik op vakantie ben, maar ook dan haal ik het vaak later in. Wat dat betreft ben ik echt een fanatiekeling. Tijdens de groepsreizen die ik maak, zijn sommige mensen verbaasd dat ik nog overal aan mee doe, maar ik voel me nog heel fit. In Kenia wilden de jongens op het vliegveld mijn koffer dragen. Ik heb ze wel een fooitje gegeven, maar zélf mijn koffer getild. Wanneer ik dat niet meer kan, stop ik met reizen. Ik dop graag mijn eigen boontjes.”

Tevreden
“Ik kijk met een heel tevreden gevoel terug op mijn carrière. Vooral het klantcontact vond ik erg leuk. Zo was er een vrouw uit Nijmegen die altijd even belde om te vragen of ik aan het werk was, voordat ze naar de winkel kwam. Maar ook mensen die mij vroegen om hen te helpen met het uitzoeken van een kerstboom, omdat ik dat het jaar daarvoor zo goed had gedaan. Plannen voor de toekomst heb ik niet echt. Hoewel, er staan nog twee reisbestemmingen op mijn lijstje: Japan en Alaska. Hopelijk kan ik die nog afstrepen.”