Motivatie kwijt? Met deze tips heb jij er weer zin in!

1282

We hebben ze allemaal weleens: dagen waarop je minder gemotiveerd bent, of simpelweg gewoon even geen zin hebt. Is niet erg, mits je er niet in blijft hangen. Door middel van de volgende tips, zorg je dat de sleur doorbroken wordt en dat jij weer plezier krijgt!

Wedstrijdje
Doe eens een competitie met collega’s. Wie heeft het hoogste bon bedrag? Wie heeft de meeste bijverkopen gedaan? Zorg voor een leuke prijs voor de winnaar!

Nieuwe setting
Teammeeting? Hou deze eens op een andere plek dan normaal. Bijvoorbeeld in een leuk restaurantje of met mooi weer in het park. Je zult zien dat je, door de andere setting, opeens veel creatiever bent!

Groen!
Planten zorgen voor een goede sfeer in een ruimte. Als het niet mogelijk is om deze in de winkel te zetten, plaats er dan een paar in de ruimte waar jullie pauze houden.

Doe dingen die je eng vindt
Door kleine dingen te doen die je eigenlijk van nature een beetje eng vindt, verleg je een grens en vergroot je jouw zelfvertrouwen. Denk aan het bellen van een klant of een nieuwe taak die je nog nooit hebt gedaan.

Game on!
Leg een paar leuke bordspellen neer in jullie pauzeruimte. Veel gezelliger dan eindeloos op je telefoon zitten tijdens de pauze, toch?

Team uitje
Benoem jezelf tot hoofd ‘feestcommissie’ en neem initiatief voor een team uitje. Zo hebben jullie als team iets fijns om naar uit te kijken.

Weekend
Zorg in je weekenden voor een goede combi van rust en leuke dingen. Zo heb je altijd iets om naar uit te kijken en kun je ook weer relaxed aan een nieuwe week beginnen.