Met deze mondkapjes reis jij veilig én fashionable met het ov

397

Natuurlijk kun je een simpel wit mondkapje aanschaffen als je met het ov naar je werk reist, maar je kunt ook van de nood een deugd maken. Jij&Wij zet vijf (web)shops op een rij waar je gegarandeerd een kek exemplaar scoort.

G-Star RAW
Jeansliefhebbers opgelet: bij G-Star RAW kun je terecht voor een mondkapje in denimuitvoering. Is je masker vies geworden? Geen probleem. Het RAW Protection-gezichtsmasker voldoet tot na twintig keer wassen aan de veiligheidsnormen.

The Fashion Filter
Deze pop-up store is een initiatief van tech studio LabeledBy, Fashion Tech Farm en by-wire.net. Het assortiment is groot: van mondkapjes met panterprint en grafische vormen tot exemplaren met bloemenmotief, art work en vrolijke kleuren. Wil je écht een one of a kind? Kies dan voor een doe-het-zelfpakket en maak je eigen mondmasker.

Hul le Kes
Bij de Nederlandse modeontwerper Sjaak Hullekes zit hergebruik in zijn dna. Voor het label laat hij geen stoffen produceren, maar gebruikt hij restpartijen. Zo ook voor zijn modieuze mondmaskers. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten én in een kindermaat te koop. Extra mooi: voor ieder mondkapje dat Hul le Kes verkoopt, doneren zij er één aan een vrijwilliger bij een lokale voedselbank.

ByBrown
Geen irritatie of drukkend gevoel achter je oren. Het mondkapje van ByBrown bevestig je met een groot elastiek rond je hoofd, waardoor je meer comfort ervaart. Bijkomend voordeel: voor ieder verkocht mondkapje wordt er één gedoneerd.

Armed Angels
Houd je niet zo van opvallende kleuren of heftige prints? Bij de mondkapjes van Armed Angels vind je minimalistische designs met inspirerende quotes. Daarnaast zijn de kapjes gemaakt van duurzame materialen en gaat er per verkocht mondkapje twee euro naar Artsen zonder Grenzen.