“Lingerie blijft toch vaak een ondergeschoven kindje”

251

Maria Kolenbrander (49), lingeriewinkel La Deinte, Gouda

“Veel mensen doffen zich extra op en steken zich in een feestelijke outfit met de feestdagen. Maar lingerie blijft toch vaak een ondergeschoven kindje. Terwijl ik vind: als de onderkant netjes zit, dan ziet de bovenkant er helemaal mooi uit. Je kunt nog zo’n mooie jurk aan hebben, maar met slechte lingerie eronder sla je de plank mis. Dat zeg ik ook tegen onze klanten: gun jezelf, of je partner, goede lingerie.”

Eerste prijs
“Het kopen van goede lingerie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen gaan vaak nog last minute de deur uit voor het kopen van een kerstcadeau en dan is het goed om een beetje te sturen. Wij zorgen daarom dat we een pakkende winkeletalage hebben. Het is toch je verkoopplaatje en zo lok je mensen de winkel in. Je hoopt dan dat mensen langs de etalage lopen en denken: ‘wow!’ Dat is vorig jaar bij ons goed geslaagd: met onze etalage in 2018 zijn we uitgeroepen tot mooiste winkeletalage van Nederland.”

Een lief gebaar
“Een man met een kind, die een cadeautje koopt voor mama. Heren die een setje kopen voor hun geliefde of een onzekere dame die niet blij is met haar figuur. Achter elke aanschaf zit een verhaal en dat maakt mijn werk zo afwisselend. Door het jaar heen zoek ik naar geschikt cadeaupapier en mooie linten. Met de feestdagen pakken wij de cadeaus extra sfeervol, sjiek en origineel in. Dat is toch net iets leuker geven. Of je mij gelukkig maakt met lingerie? Haha. Mij maak je blijer met een lief gebaar onder de boom, zoals een foto in een lijstje. Dat heeft voor mij veel meer waarde.”

Sfeervolle verlichting
“Ik vind Kerstmis heel fijn. Het geeft zoveel sfeer! In de winkelstraat waar ik werk, de Tiendeweg in Gouda, zijn alle winkels er al vanaf oktober druk mee bezig. De winkelpanden en de straten worden sfeervol verlicht en samen werken we aan een mooie verkoopperiode. Dat geeft ook een soort saamhorigheidsgevoel. Met de kerstdagen zelf is La Deinte bewust gesloten. Ik vind niets fijner om deze dagen met mijn familie en geliefde door te brengen.”