Jij en ik weten het wel – Column Harry Bijl

1692

Hi, ik ben Harry en werk bij brancheorganisatie INretail. Wij helpen en ontzorgen 5000 ondernemers in de retail. Die ondernemers hebben samen 14.000 winkels. Dat mag ik samen met 60 collega’s doen. Winkelstraten en winkels bezoeken, gedrag observeren en met mensen ervaringen delen is mijn passie. ‘Ik hou van winkels en de mensen die er werken’.

Ik vind het leuk om vanaf nu, hier op Facebook ervaringen te delen. Ik hoop dat jullie me uitdagen en met mij ervaringen en inzichten willen delen. Het zou leuk zijn als ik samen met jullie kan laten zien dat werken in een winkel ontzettend leuk kan zijn. Ik kom graag langs bij bijzondere winkels en doe met plezier een kort video interview in de winkel met jou als een trotse medewerker. Voor mij is dat als naar een feestje gaan, zoals bij Esther van vanHaren.

Experts, de kranten en vakbladen zijn vaak heel positief over de internet verkopen en doen sceptisch over het bestaansrecht van winkels. Wij weten als geen ander dat mensen unieke ervaringen bezorgen en vakkundig helpen leuk werk is. De omzet in winkels bijna 6 x zoveel als die in de webwinkels. Jij en ik weten wel dat Internet een belangrijke toevoeging is in de Koopreis van mensen. Je moet het niet overdrijven toch?

Internet is een geschenk, winkels worden gedwongen om na te denken. Met alle inzichten en ervaringen kunnen ze zich verbeteren en Online toepassingen leren gebruiken. Jij en ik zijn ook kopers en wij vinden het maar wat fijn dat we extra informatie en inspiratie kunnen halen wanneer we dat willen. Wij weten ook dat mensen heel graag naar de winkel komen voor extra beleving en meer informatie. Daar kan jij heel veel in betekenen. Wie vindt het leuk als ik een keer in de winkel kom?

Ps. Als ik kom, dan krijg je van mij een mooi en handig boek dat ik mocht maken. ‘Hoera, ik heb een winkel’ geeft je veel extra informatie over je vak en leest lekker makkelijk.