Je favoriete collega op vakantie? Zo kom je de tijd door!

1452

Laten we eerlijk zijn: je werk is gewoon een stuk minder leuk zonder je lievelingscollega om je heen. Want juist die gezellige gesprekken, grapjes en onderonsjes maken jouw baan een feestje. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om te ‘overleven’ zonder jouw werkbestie. Jij&Wij zet ze op een rij!

Zet de knop om
De wetenschap dat je er een aantal dagen of weken (voor je gevoel) alleen voor staat, is waarschijnlijk niet bevorderlijk voor je humeur. Helaas levert het je weinig op om elke dag met het verkeerde been uit bed te stappen. Want hoe meer je baalt, moppert en zucht, hoe vervelender je werk wordt. Dus: geef jezelf een schop onder je kont en maak er het beste van!

Zoek andere collega’s op
Tijdens de vakantie van jouw werkmaatje zul je het moeten doen met je andere collega’s. Het mooie is: vaak kom je erachter dat die ook best oké zijn. Gebruik deze tijd om te binden met de rest van het team. Daar pluk je – ook als jouw favoriete collega er weer is – zeker de vruchten van.

Geef je grenzen aan
Wanneer je collega op vakantie is, kan het zomaar zijn dat jij bepaalde taken moet overnemen. Zolang dat zorgt voor extra uitdaging is dat alleen maar goed, maar wanneer je merkt dat er te veel op jouw bordje komt te liggen, is het slim om aan de bel te trekken, zodat je niet overloopt.

Zorg voor een uitlaatklep
Nu jouw favo collega er niet is om je frustraties en ergernissen mee te delen, is het belangrijk dat je een andere uitlaatklep zoekt. Ga (vaker) sporten, maak een wandeling tijdens je lunchpauze en doe extra veel leuke dingen wanneer je vrij bent. Met een leeg hoofd kun jij de wereld aan!

Verzet bergen werk
Het magazijn opruimen, mail archiveren, een grondige schoonmaak houden: pak de klusjes op die al tijden op je to do-lijst staan maar er telkens niet van komen. Wanneer jij de hele dag druk in de weer bent, vliegt de tijd voorbij. Voordat je het weet, is jouw collega weer van de partij.