“Ik werk aan de keukentafel. Met twee kleine kinderen en een studerende vriend is dat soms passen en meten”

557

Heb je een vraag over jouw pensioen? Dan kun je bellen naar de pensioendesk. Daar werken een tiental toppers die jou helpen met al je pensioenvragen. Maak kennis met Fabiola Meddour (25), pensioenspecialist frontoffice.

“Toen ik met dit werk begon, wist ik nauwelijks iets te vertellen over pensioen. Ik wist nog nét wat AOW inhield, haha. Inmiddels kan ik het mijn moeder haarfijn uitleggen! We hebben geen database met antwoorden dus bij ingewikkelde vragen van deelnemers moet ik mijn collega’s om hulp vragen. Normaal gesproken loop je even naar elkaar toe maar aangezien wij nu allemaal vanuit huis werken, duurt het zoeken naar antwoorden soms wat langer.”

Veelgestelde vragen
“Voor de coronacrisis werden we regelmatig gebeld met de vraag om een kopie van de jaaropgaven. Deze is digitaal beschikbaar, maar veel oudere deelnemers willen hem graag ontvangen per post. Met name in het begin van de crisis kregen we vragen van werkgevers over een betalingsregeling en hoe ze de loongegevens moeten aanleveren. Sinds begin dit jaar hebben wij een nieuwe manier van aanleveren; namelijk de Uniforme Pensioen Aangifte (UPA). Samen met mijn collega’s probeer ik iedereen in deze tijd zo goed mogelijk van informatie te voorzien.”

Mensenwerk
“Het werken vanuit huis vind ik erg wennen: ik mis mijn collega’s. Even kletsen op kantoor zit er niet meer in. Nu werk ik aan de keukentafel, en met twee kleine kinderen en een studerende vriend is dat soms passen en meten. Gelukkig is mijn werkgever begripvol. Ik bel in deze tijd wat minder en pak vaker de correspondentie via de mail op. Ik ben benieuwd hoelang dit nog gaat duren. Ik hou ervan om met mensen te praten en voor de crisis had ik altijd diverse deelnemers aan de lijn. De detailhandel is breed: van mensen die werken voor een afhaalrestaurant tot kledingwinkel. Zo leer ik elke dag weer iets nieuws over pensioen!”

.