“Ik hoop na mijn pensioen leuke dingen te doen en reizen te maken”

112

Meïra Molenaar (26) had geen idee wat ze wilde worden. Maar op een of andere manier sprak werken in de retail haar altijd aan. Vanaf november vorig jaar werkt ze als verkoopmedewerker van kledingwinkel Okay fashion & jeans in Dieren.

Drie jaar lang werkte ze bij de HEMA. Daarna bijna acht jaar op de broodafdeling bij Albert Heijn. Allebei als bijbaantje naast haar middelbare school. Toen Meïra vervolgens haar havodiploma behaalde, ging ze aan de Hogere Hotelschool studeren. Na driekwart jaar bleek dit eigenlijk helemaal niet bij haar te passen. “Ik ben een generalist, vind veel dingen een beetje interessant, maar haak af als het de diepte in gaat. Na lang wikken en wegen ben ik met mijn studie gestopt. Dat viel samen met het moment waarop ik met mijn vriend Thijs in een huis trok. Om geld in het laatje te brengen, ben ik toen fulltime gaan werken. Dat beviel meteen goed.”

Uitbundig
Bij Okay fashion & jeans werkt ze vierentwintig uur per week. Momenteel als verkoopmedewerkster, maar binnenkort misschien wel als shopmanager. “Dan ben je min of meer leidinggevende, het aanspreekpunt van de winkel. Die rol lijkt mij leuk. Daarom krijg ik nu de ruimte om te kijken of het echt wat voor me is.”

Het leukste onderdeel van haar job? Klanten die naar haar toekomen en zeggen: ‘verras me, ik zoek iets bijzonders’. Meïra: “Mensen die veel basics in hun kast hebben hangen en écht iets nieuws willen proberen: dat is gaaf. Als ze dan met iets heel uitbundigs de winkel uitgaan, krijg ik daar energie van.”

Zorgen voor later
Als je Meïra vraagt naar haar ideale pensioenleeftijd, is dat rond de 55 jaar. “De leeftijd van mijn ouders. Als ik zie hoe zij nu in het leven staan, lijkt mij dat perfect.” Verder heeft de Dierense zich nog niet in haar pensioen verdiept. Zorgen voor later, vindt ze. “Ik weet dat er geld wordt ingehouden op mijn loon en dat het vast ergens in een potje terechtkomt, maar hoe dat verder in z’n werk gaat… Ik zou het echt niet weten. Pensioen laat ik nu even voor wat het is, het is nog te vroeg. Wie weet zoek ik over een paar jaar uit, hoe het in elkaar steekt. Maar na mijn pensioen hoop ik in ieder geval leuke dingen te doen en reizen te maken.”

Achtergrond
Meïra is de benjamin van het verkoopteam en heeft daardoor een andere kijk op dingen dan haar collega’s. Omdat het een klein gezelschap is, kun je volgens haar veel van elkaar leren. Omdat Meïra handig is met de sociale media, houdt zij dit voor de winkel bij.