“Ik hoop andere mensen te inspireren met mijn producten”

365

De tijd dat vintage te boek stond als tweedehands spul met een geurtje, ligt ver achter ons. Van gebruikte kleding tot meubels, retro is met een opmars bezig. Maar hoe is het om in de vintage te werken? We vroegen het Bregje Geurtsen (45), eigenaresse van earth friendly boutique Wanderwood in Den Bosch.

Eerlijke en duurzaam gemaakte producten: daar staat de winkel van Bregje voor. Ruim twee jaar geleden richtte ze het boetiekwinkeltje op, waarin een veelzijdig aanbod aan spullen te vinden is. “Ik noem ons altijd een soort miniwarenhuis voor duurzame artikelen. We hebben kleding, woonaccessoires, planten, droogbloemen… Van alles en nog wat. De producten zelf komen in principe overal vandaan. Ik hou enorm van reizen en van de voorwerpen die in landen als Marokko, India en Bali op een ambachtelijke manier worden gemaakt. De mooiste en uniekste stukken uit die landen probeer ik dan in mijn winkel te krijgen. Zo komen er veel oude spullen uit India. Daar vinden ze het troep en hier in Nederland vinden we het prachtig.”

Grote en kleine merken
In eerste instantie bestond Wanderwood vooral uit woonaccessoires en planten, maar inmiddels is er ook veel kleding aanwezig. “In Den Bosch heb je eigenlijk helemaal geen winkel in duurzame mode, dus daarom ben ik dat erbij gaan doen. We zoeken echt kledingmerken die transparant zijn over waar en hoe de kleding is gemaakt. Ik vind het daarbij erg belangrijk om een mix te hebben tussen grotere en kleinere merken. Ook de kleine merken moeten een kans krijgen.”

Bewustwording
Bregje laat haar klanten in de winkel door middel van bordjes duidelijk zien dat haar producten duurzaam zijn. “Ik hoop andere mensen te inspireren met mijn producten; ze te enthousiasmeren om over dit thema na te gaan denken. Doordat ik het duidelijk in de winkel aangeef, begrijpen mensen waarom wij duurder zijn en krijg ik bijvoorbeeld ook steeds meer klanten die bewust voor deze producten kiezen. Ik vind het mooi om bij te dragen aan bewustwording.”