“Ik ben echt een kerstgekkie”

259

Stéphanie Bloemers (30), online woonwinkel fonQ, Utrecht

“Kerstfilms op televisie, gezellige kerstmuziek in de winkels en versierde straten. Heerlijk! Het kan mij niet knus genoeg zijn. Mensen lachen er vaak om, maar ik ben dol op kerst en ik kijk er echt al weken naar uit. Ook op mijn werk ben ik met Kerstmis bezig. Vanaf eind september zetten wij de feestartikelen bij fonQ online, want aan het zoekverkeer zien we dat mensen vanaf deze maand al beginnen met struinen naar kerstitems.”

Bonte boom
“Ik werk als content medewerker op de afdeling tuin en seizoen. In de aanloop naar Kerstmis schrijf ik dus de hele dag over kerstartikelen die fonQ verkoopt. Heerlijk! De trend die wij zien is dat de klassieke kerstboom langzaam plaatsmaakt voor een unieke boom met daarin uitgesproken dingen. Een unicorn of een mini popcorn, je kunt het zo gek niet bedenken. Stiekem kijk ik tijdens mijn werk ook altijd even of ik iets leuks zie voor in mijn eigen boom thuis. Die is bont en kleurrijk door al mijn verzamelde versieringen. Het past niet zozeer bij elkaar maar het zit wel vol met herinneringen.” Lachend: “Ik heb inmiddels zoveel verzameld dat mijn boom elk jaar groter wordt! Mijn laatste aankoop? Dat was een gitaartje die ik voor mijn vriend heb gekocht.” 

Uitbundige kerst
“Rond de feestdagen is het bij fonQ extra druk. Om die reden worden wij als kantoormedewerkers ook gevraagd om in te pakken in het magazijn. Dat vind ik een leuke traditie, ik houd van de sfeer die dit met zich meebrengt. Natuurlijk moet er dan een tandje bij, maar daar draai ik mijn hand niet voor om. En dat hoort toch ook bij kerst? Je werkt écht samen. Vorig jaar heb ik Kerstmis gevierd in Amerika. Een droom die uitkwam! Ze vieren het daar heel uitgebreid en alles is net wat meer over de top. In Nederland mis ik dat wel, wij besteden er toch minder aandacht aan. Dit jaar heb ik de dag na kerst vrij genomen. Niet om bij te komen, maar om een derde kerstdag te vieren!”