“Iedereen zou zijn werk met passie moeten doen”

481

Complimenteus, betrokken, attent, open voor ideeën, toegankelijk… Het zijn slechts enkele van de vele lovende woorden die we op de redactie ontvingen over Audrey van Ham, CEO bij Christine le Duc. Jij&Wij magazine wilde het naadje van de kous weten en belde haar op.

Jouw medewerkers lopen met je weg. Wat is jouw geheim?
“Ik ben heel trots op ons merk en het bedrijf. Er is zo veel kennis, kunde en plezier binnen het team. Die trotsheid benoem ik elke keer weer en probeer ik zoveel mogelijk naar boven te halen bij medewerkers. Daarnaast neem ik iedereen mee in mijn strategie, zodat de koers die we varen duidelijk is.”

Je bent bij Christine le Duc de eerste vrouw aan het roer. Geven vrouwen anders leiding dan mannen?
“Dat denk ik wel. Vrouwen hebben toch meer aandacht voor softere componenten als waardering en werkplezier. Natuurlijk zijn cijfers voor mij belangrijk, maar de emotie mag ook zegevieren. Dat mijn manier van leidinggeven als prettig wordt ervaren, vind ik heel fijn.”

Waarom heb je gekozen voor een carrière met een erotisch tintje?
“Ik mag me elke dag bezighouden met een heel leuk en tastbaar assortiment. Daarbij is het geweldig om mensen te kunnen helpen bij een prettiger seksleven. Na een bezoek aan onze winkel lopen ze vol verwachting naar buiten.”

Van welke baas heb je veel geleerd?
“Aan het begin van mijn inkoopcarrière werkte ik bij erotiekconcern Pabo. Daar ben ik echt vrijgelaten in mijn eerste leidinggevende rol. Dat vond ik heel heftig, maar tegelijkertijd ontzettend leerzaam. Als je de kans krijgt om je functie naar eigen inzicht in te vullen, groei je het meest.”

Wat vind jij een no go voor een leidinggevende?
“Achter iemands rug om praten over zijn of haar prestaties. Als dingen niet lekker lopen, moet je dat altijd met diegene zelf bespreken. En dan ook benoemen wat er wél goed gaat.”

Wat wil jij je personeel meegeven?
“Laat jezelf zien en toon initiatief. Ik denk niet in hokjes, dus er is veel mogelijk. Als een verkoopmedewerker zich bijvoorbeeld ook met social media wil bezighouden, kan dat gewoon.”

Wanneer heb jij een topdag?
“We staan regelmatig op events en als ik dan zie hóe enthousiast onze medewerkers het verhaal vertellen en hoe hard ze werken, ben ik zo trots! Iedereen zou zijn werk met zoveel passie moeten doen.”