“Ieder instrument dat goed bespeeld wordt, is mooi”

211

Of het nu gaat om een drumstel, blaasinstrument of viool: muziek is van alle leeftijden en verbindt mensen. Maar ga je ook fluitend naar je werk als je de kost verdient in een zaak met muziekinstrumenten? We vroegen het Carla van Geffen (61), eigenaresse van De Blaasinstrumentenspecialist in Veldhoven.

Johan, de man van Carla van Geffen (61), stond al mee te kijken toen zijn vader instrumenten maakte en repareerde. Door de liefde rolde Carla het muziekwereldje in. Alhoewel, klarinet en saxofoon speelde ze al ver voor hij in beeld was. Bij De Blaasinstrumentenspecialist in Veldhoven verkopen ze alles wat blaast.

APK-keuring
De taakverdeling tussen beide is al dertig jaar loepzuiver: Johan repareert, Carla runt de zaak. “Wij doen veel aan onderhoud. Instrumenten kun je vergelijken met een auto: ze hebben jaarlijks een soort APK-keuring nodig. En het gebeurt zelden dat iemand een instrument laat vallen. Moeilijk werk trouwens. Dan moet het voorzichtig worden teruggebogen of uitgedeukt.”

Klarinetten, dwarsfluiten, saxofoons, trompetten, trombones, tuba’s… De Blaasinstrumentenspecialist in Veldhoven staat er bomvol mee. “Ik noem ons wel eens gekscherend de grot van Ali Baba voor fanfares. Die kunnen hier naar hartenlust een nieuwe aanwinst bekijken en bespelen.”

Hobby
Net als een patatbakker geen frietje meer kan zien, is Carla is na dertig jaar gestopt met spelen. Toch luistert ze regelmatig naar de muziek die haar man maakt en kan ze genieten van de tonen die haar klanten de winkel in blazen. “Vrijwel iedereen die bij ons komt, is hobbymatig bezig. Dat is leuk, want ze hebben altijd goede zin als ze binnenlopen. En ik ben blij als ik klanten kan helpen en met een glimlach de deur uit zie gaan. Muziek is emotie en verbindt. Dat is zo mooi.”