Het is vandaag 1 april:

527

Dag pesthumeur! Soms heb je van die dagen dat alles tegenzit. De trein heeft vertraging, het regent wanneer je op je ov-fiets stapt en eenmaal op je werk aangekomen heeft de koffieautomaat storing. En daar is dan opeens die collega die altijd in is voor een geintje. Probeer dan maar eens chagrijnig te blijven.

Uitlaatklep
Of je nu te maken hebt met een onderbemande winkel, een pinstoring of een veeleisende klant: iedereen heeft weleens stress op het werk. Humor is dan een goede uitlaatklep. Het helpt om stoom af te blazen en kan zaken in perspectief zetten.

Fris en fruitig
Kom jij graag goed voor de dag op je werk? Vergeet dan vooral niet te lachen. Wanneer je lacht, zet je gemiddeld maar liefst twintig gezichtsspieren aan het werk. Het resultaat? Een gezonde blos én stralende huid.

Eureka!
Ben je al de hele ochtend aan het broeden op een leuke nieuwe klantactie of nieuwe indeling voor de winkel? Grote kans dat je inspiratie krijgt nadat jouw collega een flauwe grap heeft gemaakt. Door te lachen kom je even los van je werk, waardoor je makkelijker tot nieuwe inzichten komt.

Go team!
Wanneer bij jouw collega de tranen over de wangen rollen van het lachen, is de kans groot dat ook jij de slappe lach krijgt. Want dat is wat lachen doet: het verbindt mensen, waardoor er een sterk teamgevoel ontstaat. En laat dat nou goed zijn voor de motivatie. Kom dus maar door met die slechte grappen!