Heb jij nog ergens een klein pensioen staan? Check het voor 1 januari!

695

Het einde van het jaar betekent niet alleen goede voornemens en vuurwerk, maar ook zorgverzekeringen en energieleveranciers vergelijken. Dit jaar is het ook verstandig om te checken of je niet nog ergens een klein pensioen hebt staan. 

Op grond van de nieuwe wetgeving verdwijnen de piepkleine pensioenen, dat wil zeggen: uitkeringen van maximaal twee euro per jaar. Heb je zo’n mini-pensioen opgebouwd, dan moet je vóór 1 januari bij het pensioenfonds of de verzekeraar aangeven, dat je het ingelegde geld, een paar tientjes, terug wilt. Als je je niet meldt, ben je je geld kwijt.

Hoewel de bedragen maar klein zijn, gaat het om grote aantallen. Bij Pensioenfonds Detailhandel gaat het om wel 42.000 stuks, die gemiddeld 89 cent per jaar uitkeren. Dit komt doordat veel mensen als student een tijdje in een winkel werken en zonder het te weten pensioen opbouwen.

Zoveel mini pensioenen zijn lastig en vooral erg kostbaar voor de pensioenfondsen en verzekeraars. Daarom heeft de overheid besloten om de kleine pensioenen per 1 januari 2019 te laten verdwijnen.

Wil je weten of je ook ergens nog zo’n klein pensioen hebt staan? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl Hier kun je een totaaloverzicht van je opgebouwde pensioenrechten bekijken. Staat er nog een mini pensioen? Dan kun je dit, nog wel dit jaar, opvragen bij het pensioenfonds of de verzekeraars. Toch mooi meegenomen, een paar tientjes extra deze maand!