Harry Bijl: De Ballen met Kerst

1835

Vind jij het ook zo lekker, die feestelijke dagen in december? De Goedheiligman en zijn Pieten zijn het land uit. We maken ons nu massaal op voor het ultieme gevoel van samenzijn: ‘De donkere dagen voor de Kerst’. Voor sommige mensen is het ook het andere gevoel: Het gemis van dierbaren of niet kunnen genieten vanwege omstandigheden.

Voor winkels is december een uiterst belangrijke omzetmaand. Wij, die daarin werken, vinden het daarom maar wat fijn als mensen massaal geld uitgeven. Het geld vloeit rijkelijk. We kopen met het grootste plezier: lekker eten, verwenproducten, cadeaus, kleding, woonaccessoires en Kerstspullen. Dat moeten we vooral animeren en blijven doen.

Kijken, kijken, kopen en nog meer kopen. Van mij mag het. Verwen jezelf, je hebt het verdient toch? Denk echter in de komende weken na over twee dingen: 1- Kun je ook iemand anders blij maken met een aardigheidje? Gewoon omdat dat het bijvoorbeeld woensdag is… 2- Kun je een alternatief product kopen, waarmee je een goed doel ondersteunt?

In vakjargon zeggen we wel: ‘Een product met een betekenis kopen’. Huh? Ja, een mooi product waarbij een deel van de opbrengst naar een bijzonder doel gaat. Zie het als jezelf of een ander verwennen en tegelijk een goed doel ondersteunen. De KIKA stichting, wie heeft er niet van gehoord, is zo’n doel. Hoe geweldig is het als jij en ik vanaf morgen KiKa Kerstballen kopen. We geven ze weg aan bijvoorbeeld eenzame ouderen of versieren er onze eigen bomen mee. Er liggen nu 61.000 hele bijzondere kerstballen in de tuincentra van Nederland, die moeten we gewoon gaan kopen. Dan dragen we allemaal een steentje bij en kan KiKa het dankbare onderzoek naar kanker voortzetten en krijgen zieke kinderen een betere behandeling. Het kan toch niet waar zijn dat jij en ik feestvieren, terwijl duizenden gezinnen niet echt een feestgevoel ervaren. Deze familie en hun zieke kids willen we toch steunen?

‘Als je ballen hebt, dan koop je direct die bijzondere KiKa ballen