Gebrek aan personeel? Dít zijn de beste tijdstippen om je winkel open te houden

108

Het personeelstekort in de detailhandel is groot en roosters zijn niet altijd te vullen. Hoe winkeliers hun personeel het beste kunnen inzetten, werd onderzocht door Bureau RMC. Dit bureau houdt het aantal passanten in de Nederlandse winkelstraten bij.

Volgens hen is zaterdag nog altijd de drukste winkeldag, hoewel het verschil in vergelijking met andere dagen wel begint af te nemen. De rustigste momenten? Maandag- en zondagochtend. Dinsdag en woensdag zijn ongeveer even druk en dat geldt ook voor de donderdag en vrijdag. Qua tijd zijn de meeste passanten rond half drie in de stad. In kleinere steden is die piek iets vroeger, omdat winkels daar eerder sluiten. Hoe dan ook is de drukte in de namiddag groter dan in de ochtenden.

Volgens Bureau RMC kunnen winkeliers met weinig personeel hun deuren in de avond beter niet eerder sluiten, maar in de ochtend juist wat later openen. Het laatste uur op een gemiddelde winkeldag geeft namelijk 10,33 procent van de dagdrukte weer, ten opzichte van 5,39 procent in de ochtend.

Bron: fashionunited.nl