Een werkdag in de winkel: zorg samen met je team voor een goed begin!

474

Als je in de winkel staat, kan je team dagelijks verschillend zijn, vooral tijdens koopavonden en weekenden. Hoe zorg je er nu voor, dat al deze collega’s dezelfde kennis kunnen overdragen aan de klant? 

Ochtendkwartiertje 
Misschien klinkt het heel vanzelfsprekend, maar we vinden het toch belangrijk om het te benoemen: neem elke ochtend even een moment samen met je team. Bespreek tijdens dit kwartier welke acties er zijn, of er nog nieuwe collecties binnen komen en wat de omzet gisteren was en wat er vandaag verwacht wordt. Dit kwartier kan heel informeel en relaxed zijn, maar het is wel fijn als iedereen op de hoogte is van de ontwikkelingen die week.

Teammeeting
Plan regelmatig teammeetings. Dit hoeft niet elke week of maand, maar bijvoorbeeld eens per twee maanden. Tijdens een meeting bespreek je in principe hetzelfde als in het ochtendkwartiertje, maar er is ook ruimte voor feedback, aankondigingen etc. Je kunt van de teammeeting iets leuks maken door hierna met z’n allen een hapje te gaan eten, wat weer zorgt voor teambuilding.

Breng weekendhulpen goed op de hoogte
Weekendhulpen komen twee, of misschien zelfs maar één keer per week werken. Als je fulltime werkt en er al een hele week op hebt zitten, kan het zijn dat het artikel wat vorige week zaterdag nog volop op voorraad was, nu totaal is uitverkocht. Breng de weekendhulpen hier goed van op de hoogte, voordat er uit enthousiasme wordt geroepen dat dit product nog in overvloed in het magazijn ligt. En over dat magazijn gesproken: zorg dat deze netjes is en werk eventueel met briefjes zodat iedereen precies weet wat waar ligt.