Dordrecht

2012

Wie nog nooit een bezoekje heeft gebracht aan Dordrecht, moet hier snel verandering in brengen. ‘Dordt’ heeft het namelijk allemaal: fijne straatjes met mooie gebouwen om doorheen te slenteren, én natuurlijk winkels. Je kan hier terecht voor je vaste adresjes, maar ook  voor de nog onontdekte pareltjes die een bezoekje meer dan waard zijn!

Jouwinkel
Bij ‘Jouwwinkel’ kun je heerlijk struinen tussen allerlei tweedehands snuisterijen, waarvan je niet wist dat je het wilde hebben. Gevaar hierbij is natuurlijk dat je naar buiten gaat met meer dan je verwacht had. Uit de platenspeler schalt heerlijke jaren ’60 en ’70 muziek om het vintage gevoel helemaal compleet te maken. Voorstraat 238

Rockin’ Items
In een mooi, ruim pand, zit Rockin’ Items. Hier vind je luxe merken met een stoer randje, zoals Zoë Karssen en Modström. In deze prachtig ingerichte winkel kun je naast kleding ook terecht voor delicate sieraden en accessoires.
Voorstraat 123
Rockinitems.com

De Kekkestek
Bij De Kekkestek waan je je in een paradijs aan kleuren. Hier ben je aan het goede adres voor vrolijke kaartjes, hebbedingetjes voor in huis of de leukste cadeautjes (voor jezelf!)
Voorstraat 456
Dekekkestek.nl

Vreeken’s Zaden
Al sinds 1926 een familiebedrijf en gevestigd in Dordrecht: Vreekens’ Zaden. Hier vind je ontelbare zaden om groente, fruit, planten, bloemen mee te kweken, maar ook allerlei leuke cadeautjes. Een walhalla voor de groen liefhebber!
Voorstraat 448
Vreeken.nl

Bluebirds in the Backyard
Als je deze winkel binnenkomt, krijg je meteen dat ‘Bohemian’ gevoel. Je kijkt hier je ogen uit en kunt hier terecht voor mooie posters, kaarten, maar ook kleding. En nóg leuker: op zaterdag en zondagmiddag speelt hier live muziek!
Voorstraat 306
Bluebirdsinthebackyard.nl

Opa en An
Nog helemaal nieuw en pas open sinds maart: Opa en An! De frisse, subtiele geur die hier hangt, is het eerste wat je opvalt wanneer je de winkel binnenkomt. Al snel zie je waar dit vandaan komt: heerlijke zeepjes en geurkaarsen staan hier uitgestald, net als mooie notitieboekjes, woonaccessoires en tassen. Bijna alle producten zijn (met liefde!) gemaakt door Nederlandse ontwerpers.
Voorstraat 440
opa-en-an.nl

Vissers Poffertjes
Trek gekregen en zin in iets héél lekkers? Ga dan even langs Vissers Poffertjes! Hier eet je de lekkerste poffertjes van Dordrecht, die ook nog eens lactosevrij zijn. Ook een grote selectie speciaalbiertjes staat op de kaart. Af en toe zondigen mag best!
Groenmarkt 9
Visserspoffertjes.nl