Door deze dingen kom jij in het weekend misschien niet voldoende tot rust

516

Of je nu een ‘echt’ weekend hebt, of andere dagen in de week vrij bent omdat je in een winkel werkt: uitkijken naar deze dagen doe je zeker! Lunchen met vrienden, Netflixen, uitslapen.. Maar aan het einde van jouw vrije dagen, kom je erachter dat je geen van deze dingen hebt gedaan of er in ieder geval niet van hebt genoten. Waar gaat het mis?

Wat een ontspannen weekend had moeten worden, verandert vaak in een chaotische tijd. Je zit waarschijnlijk nog met je hoofd bij je werk, en ja, je huis moet ook spik en span zijn. Wanneer je weer terug komt op je werk, ben je eigenlijk net zo moe als vóór je vrije dagen. Belangrijk hierbij is, dat je zorgt dat je écht tot rust komt. Dit betekent dat het weekend om jou moet draaien. De volgende punten werken hier niet aan mee, en kun je het beste proberen af te leren:

Bezig zijn met de tijd
Als het even kan: zet geen wekker! Laat de dag lekker een beetje op zijn beloop, zonder continu op de klok te kijken. Leef wat langzamer en probeer nog niet bezig te zijn met de nieuwe werkweek die bijna weer voor de deur staat.

Het herbeleven van de werkweek
Misschien heb je wel een aanvaring gehad met een klant, of heb je minder goed verkocht dan je had gewild. Wanneer je eindelijk die tijd voor jezelf hebt, probeer hier dan niet steeds mee bezig te zijn. Op dat moment kun je er niks aan doen. En als je dan toch over werk wilt nadenken, aarzel dan niet, je met de positieve dingen bezig te houden.

Teveel bezig zijn met anderen
Proberen je vrienden je over te halen om uit te gaan, maar blijf jij liever een avondje thuis op de bank? Doe dat dan! Het is niet erg om ‘nee’ te zeggen. Het is best fijn om een keer niets te doen.

Wat doe jij het liefst op jouw vrije dag?