Doe jij vaak impulsaankopen? Zo voorkom je ze!

1323

Iedereen kent het wel, dat gevoel dat je iets móet hebben. Tot voor kort had je nog geen idee dat je het artikel nodig had in je leven, maar dan zie je het bij een vriend, vriendin of in een reclame. En dan wil jij het ook. Nee, je móet het ook! Want precies dit product gaat jou een stuk gelukkiger maken. Of toch niet?

Be strong!
Vaak is dat gevoel van ‘moeten hebben’ maar van korte duur. Wacht even voordat je direct je pinpas trekt bij de kassa, of het artikel in je digitale winkelmandje gooit. Loop een rondje door de zaak of ga thuis even iets anders doen. Je zult zien dat het gevoel van willen hebben, na een paar minuten al minder is geworden of, dat je het zelfs alweer vergeten bent.

Waarom wil je de aankoop doen?
Impulsaankopen zijn aankopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Denk er daarom goed over na of de aankoop je gelukkiger maakt. Vraag jezelf de bijvoorbeeld de volgende dingen af:
– Voel je je boos of verdrietig en heb je wat steun nodig?
– Heb je het artikel bij iemand anders gezien en heb je het gevoel dat als je het koopt, je er bij hoort?
– Was je moe of gestresst en had je moeite de verleiding te weerstaan?

Bedenk, wat het je brengt wanneer je het niet koopt 
Is de drang toch erg sterk? Vraag jezelf dan af wat het je oplevert als je het product niet aanschaft. Je bespaart bijvoorbeeld geld, je hebt geen overbodige spullen in huis en het is beter voor het milieu.

Doe jij vaak impulsaankopen? 

Bron: soChicken