Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland!

1480

Het is december en dat betekent maar één ding: feest! Sinterklaas is nog niet eens het land uit, maar wij verheugen ons al op de gezellige kerstdagen. En wat is er nou leuker dan het bezoeken van een kerstmarkt? Glühwein, warme chocolademelk en lekker rondstruinen tussen alle lichtjes en prullaria. Op kerstmarkten.net vonden wij een overzicht van de leukste kerstmarkten van Nederland, welke wij graag met jou delen.

De grotten in Valkenburg
Deze kerstmarkt kun je vinden in de Gemeentegrot, onderaan de bekende Cauberg. Waan je even op een magische plek vol lichtjes en muziek. Ook voor kerstcadeaus en decoratie ben je hier uiteraard aan het goede adres.
16 november – 23 december 2018

Kerstmarkt in Maastricht
Natuurlijk mag Maastricht niet ontbreken als je een bezoekje aan een kerstmarkt gaat plannen. Je kunt hier terecht voor de leukste, winterse activiteiten zoals schaatsen of een ritje maken in een hoog reuzenrad.
1 december – 31 december 2018

Grootste kerstmarkt van Nederland: Dordrecht
Op de kerstmarkt van Dordrecht zul je je zeker niet vervelen voor het gevarieerde programma: zowel jong als oud is hier met gemak een dagje zoet!
14 december – 16 december 2018

Royal Christmas Fair in Den Haag
Op deze kerstmarkt laat je je onderdompelen in heerlijke geuren van snoepgoed, kazen en glühwein. Ook hebben verschillende winkels vele kraampjes waar je terecht kunt voor allerlei snuisterijen.
14 december – 23 december 2018

Drijvende kerstmarkt in Leiden 
Op een plateau in het water in de Nieuwe Rijn, vind je de drijvende kerstmarkt in Leiden. In wel 75 versierde chalets vind je alles wat je nodig hebt om helemaal in de kerstsferen te komen.
14 december – 25 december 2018

Ice Amsterdam & Het Amsterdamse Winterparadijs 
Tijdens deze feestmaand wordt Het Museumplein omgetoverd tot een magisch winterwonderland, compleet met kerstmarkt en schaatsbaan. Het Rijksmuseum op de achtergrond zorgt voor een prachtig gezicht. Op de schaatsbaan kunnen zowel beginners als gevorderden het ijs trotseren.
Ice Amsterdam: 17 november 2018 – 3 februari 2019
Het Amsterdamse Winterparadijs: 21 december – 30 december 2018

Dickens kerstfeest in Deventer
De Deventerse kerstmarkt wordt gecombineerd met het jaarlijkse Dickens festijn, wat elk jaar plaatsvindt in het derde weekend van december en waar je je in het 19e eeuwse Engeland waant. Op de kerstmarkt vind je vele versieringen, kerststalletjes en natuurlijk kerstmuziek.
13 december – 15 december 2018

Kerstmarkt Haarlem
De kerstmarkt in Haarlem is één van de gezelligste en grootste van de Benelux en bestaat al 25 jaar. Wel 350 kramen staan opgesteld op en rondom de Grote Markt en overal om je heen zijn kerstliedjes van het live Dickens orkest te horen.
8 december – 9 december 2018

Ga jij dit jaar een kerstmarkt bezoeken? 

Bron: Kerstmarkten.net