Dit kun je leren van millennials

691

Verwend, lui, eigenwijs: millennials worden niet altijd even positief neergezet. Toch heeft deze generatie die tussen 1984 en 2000 geboren is een hoop kwaliteiten. Komen ze! 

Ze doen waar ze blij van worden
De tijd uitzitten of leven in de waan van de dag? Daar is deze generatie niet van. Millennials willen werk doen dat voldoening en plezier geeft. Ook als dat zo nu en dan een sprong in het diepe betekent. Je leeft tenslotte maar één keer. 

Ze willen groeien
Lezingen, workshops, coaching… Voor millennials is zelfontwikkeling een echte basisbehoefte. Ze kijken kritisch naar hun kennis, vaardigheden en eigenschappen en proberen die waar mogelijk te verbeteren. 

Ze pakken door
Niet eindeloos brainstormen, maar concrete stappen zetten. De gemiddelde millennial denkt praktisch en wil zo snel mogelijk dingen van de grond krijgen. Natuurlijk gaat het weleens mis, maar aldoende leer je het meest.

Ze werken op basis van gelijkwaardigheid
Millennials hebben lak aan rangen en standen. En van een onderlinge strijd met collega’s moeten ze ook niets weten. Ze willen samenwerken aan een gedeelde visie of passie. Vol overgave en met een biertje op z’n tijd. 

Ze geven positieve feedback
Millennials vinden dat alles bespreekbaar moet zijn. Ze gaan het gesprek aan op een eerlijke, luchtige én positieve manier. Niet zeuren over dingen die mis zijn gegaan, maar focussen op wat er goed gaat en nog beter kan.

Ze zijn openminded
Werken op feestdagen, flexibele uren, knallen bij een pop-up store, ervaring opdoen bij een gevestigde winkelketen: millennials staan (bijna) overal voor open. Zolang ze er energie van krijgen, stappen ze aan boord.

Ze gaan voor hun dromen
Of het nu gaat om het openen van een eigen winkel of het maken van een wereldreis: millennials fantaseren er niet alleen over, maar zetten ook daadwerkelijk stappen. Alles uit het leven halen en genieten: daar staat deze generatie voor.