Dit gebeurde er deze week in de retail – week 25

634

De retail staat nooit stil! Dit waren de highlights van afgelopen week.

Telecom assortiment voor Primera
In vijf winkels doet Primera een test met het aanbieden van een telecom assortiment. De winkelketen verwacht deze productcategorie uiteindelijk in alle vestigingen een invulling te kunnen geven. Ze werken hiervoor onder andere samen met Lebara en KPN. Doordat er in steeds meer steden telecomspecialisten verdwijnen, zegt Primera kansen te zien voor de toevoeging van een telecom assortiment. Er wordt vooral gefocust op het goedkope segment mobiele telefoons, evenals prepaid abonnementen.

HEMA opent eerste winkel in Berlijn
De eerste HEMA winkel in Berlijn is geopend. Dit is de vijftiende vestiging in Duitsland. De groei gaat snel: volgende maand komt er zelfs een tweede filiaal bij. Naast Berlijn zullen er dit jaar ook nog winkels gebouwd worden in Born, Heidelberg, Karlsruhe, Mannheim en Munchen.

Interessante samenwerkingen voor IKEA
IKEA gaat de komende jaren interessante samenwerkingen aan, namelijk met Adidas en Lego. Met Adidas gaat IKEA onderzoeken wat de impact van je huis is op een actieve levensstijl en hoe je thuis makkelijker kunt sporten. De focus zal hierbij op jonge vrouwen liggen. Designers van beide partijen willen hun kennis en ideeën bundelen. Met Lego gaat IKEA spelen stimuleren door het onderdeel te maken van het dagelijks leven. Daarvoor is het doel om van je woonplek een beter functionerende en leukere plek te maken. In de IKEA winkels zullen in de aankomende jaren de eerste resultaten van de samenwerkingen zichtbaar worden.

Perry opent Flagship store in Rotterdam
Het vernieuwde winkelconcept van Perry, dat eerder dit jaar al is doorgevoerd in Amsterdam en Utrecht, komt nu ook naar Rotterdam. De oude winkel wordt aanstaande 30 juni verruild voor een flagshipstore in de Hoogstraat. Het pand is ruim 2000 vierkante meter en verdeeld over twee verdiepingen. De ‘Experience Box’ die je ook al in Utrecht kunt vinden, zal ook aanwezig zijn in Rotterdam. Hier personaliseer je je kleding en kunnen er evenementen georganiseerd worden door derden. Er is zelfs een ‘Personal Fit Stadion’ waar door de Safe Size 3D-scan het juiste schoenadvies gegeven wordt voor volwassenen en kinderen voor elk type schoen. Wij zijn razend benieuwd!

Bronnen: Retailtrends Fashionunited