Dit gebeurde er deze week in de retail – Week 24

672

COS opent winkel in Utrecht
Afgelopen week opende COS, onderdeel van de H&M-Group, haar deuren aan de Oudegracht in Utrecht. De winkel telt twee verdiepingen waar je terecht kunt voor dames, heren- en kinderkleding. De vestiging in Utrecht is de tiende winkel van COS in Nederland. Ben jij al langs geweest?

Verpakkingsvrije producten scannen kan binnenkort met Lush
Een product scannen terwijl deze geen verpakking heeft? Het kan binnenkort! Lush heeft namelijk een app gelanceerd die dit mogelijk maakt. De app wordt getest in Milaan, waar begin deze maand de allereerste verpakkingsvrije winkel geopend is. Middels het gebruik van kunstmatige intelligentie en productherkenning, is er voor de app geen behoefte meer aan een verpakking. Door middel van scannen met de smartphone, kan de klant alles te weten komen over het product en de ingrediënten.

SuperTrash te koop bij Kruidvat
Sinds afgelopen zondag verkoopt Kruidvat tassen en accessoires van SuperTrash, het merk van modeontwerpster Olcay Gulsen. Al na 2 dagen was deze lijn online helemaal uitverkocht. Alleen in de winkels zijn er nog laatste items te verkrijgen. Of er nog nieuwe voorraden komen is nog niet duidelijk. Eerder dit jaar ging SuperTrash failliet, waarna de voorraden en merkrechten door onbekende investeerders voor zeven ton overgenomen werden uit het faillissement.

Bronnen: Retailtrends en Fashionunited