Dit gebeurde er deze week in de retail – week 23

1007

De retail staat nooit stil! Dit waren de highlights van afgelopen week.

Coolblue start reparatieservice
Bij Coolblue kun je vanaf nu terecht om je smartphone te laten repareren. Klanten met een Apple of Samsung telefoon kunnen deze in twee uur laten repareren in de Coolblue filialen in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Doordat de kosten vooraf duidelijk aangegeven worden, zul je als klant nooit voor verassingen komen te staan. De nieuwe dienst heet ‘CoolbueRepareert’ en zal later dit jaar ook naar andere winkels in Nederland en België worden uitgebreid.

Dit komt er in het voormalige postkantoor in Utrecht
Bever Buitensport, Søstrene Grene en Albert Heijn openen een winkel in het voormalige postkantoor aan de Neude, Utrecht. Met de komst van de nieuwe Centrale Bibliotheek meegerekend, is het pand nu voor 90 procent verhuurd. Dat meldde de vastgoedontwikkelaar ASR. Aangezien Utrecht een echte fietsstad is, zal er ook een grote fietsenstalling in de kelder worden geplaatst.

H&M krijgt stemgestuurde app
Samen met Google is H&M bezig met de introductie van een stemgestuurde app. Met ‘H&M Home Stylist’ kan de gebruiker via Google Assistant vragen om persoonlijke stijlsuggesties en moodboards. Om de app zo persoonlijk mogelijk te maken, komt er een exclusieve menselijke stem beschikbaar. De app wordt natuurlijk eerst getest en zal daarna verder ontwikkeld worden met de input van klanten. Volgens H&M is dit één van de eerste stemgestuurde apps in de mode- en interieurbranche.

Dit zijn de genomineerden van de NRW Jaarprijs
De NRW (Nederlandse Raad van Winkelcentra), een organisatie voor bedrijven die zich bezighouden met winkelcentra en hun omgeving, heeft de genomineerden voor de NRW Jaarprijs 2018 bekend gemaakt. De kandidaten zijn: De Barones in Breda, Hilvertshof in Hilversum, Koedijkslanden in Meppel, Koningshoek in Maassluis en Catharinasteeg in Leiden. Deze winkelgebieden worden de komende tijd goed onderzocht, waarna op 20 september de winnaar bekend wordt gemaakt.