Deze week in de retail – week 8

586

American Eagle Outfitters komt naar Nederland
De Amerikaanse modeketen American Eagle Outfitters opent de komende drie jaar meerdere winkels in Europa. De retailer, die bekend staat om zijn kleding, accessoires en persoonlijke verzorgingsproducten ‘tegen betaalbare prijzen’, vestigt zich ook in Nederland.
De eerste winkels van American Eagle Outfitters openen nog deze zomer in Ierland. Behalve in Nederland komen er winkels in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

Intertoys failliet
Een zwarte week voor Intertoys: de speelgoedketen is donderdag failliet verklaard door de rechtbank van Amsterdam. Voorlopig blijven de webshops en 286 filialen die ons land telt open. De curatoren zijn momenteel in gesprek met verschillende partijen om een mogelijke doorstart te bespreken. De ruim honderd franchisewinkels in Nederland vallen buiten het faillissement.

Wehkamp lanceert babylijn
Na eigen labels als ‘whkmps’s OWN’ en ‘whkmp’s beachwave’ komt Wehkamp nu ook met ‘Beasty’: een babylijn die onder andere bestaat uit rompers, slaapzakken, pyjama’s en accessoires voor de kinderkamer. De producten zijn met name gericht op baby’s tot één jaar en voorzien van een herkenbare zwart-witprint.

Modekoning overleden
Je hebt het vast al gehoord: modeontwerper Karl Lagerfeld is dinsdag overleden. Hij was al lange tijd ziek en miste daardoor belangrijke modeshows van Chanel. Lagerfeld was ongetrouwd en kinderloos, maar laat wel een extreem verwende en inmiddels wereldberoemde kat na: Choupette. Deze ‘luxepoes’ krijgt mogelijk een deel van het vermogen van de couturier. Choupette heeft zelfs een eigen blog en instagram. Daar ‘schrijft’ de kat: ‘rust in vrede papa.’

Bronnen: nos.nl, retailnieuws.nl