Deze week in de retail – week 47

1252

Dit gebeurde er deze week in de retail!

Black Friday vooral online
Morgen, 23 november is het weer Black Friday. Bijna driekwart van de Nederlandse consumenten die van plan is om deze dag te shoppen, wil dit alleen online doen. Dit blijkt uit onderzoek van management consultancy Oliver Wyman onder negenduizend consumenten in zeven landen. Acht op de tien Nederlanders koopt pas iets vanaf dertig procent korting. Tijdens het kortingsweekend is vooral kleding erg gewild, hierna volgen elektronica en sportartikelen.

Transformatie winkelgebieden Rotterdam
De gemeente Rotterdam is van plan om negentig leegstaande winkelpanden om te bouwen naar een woning of andere voorzieningen. De gemeente heeft onderzoek gedaan welke winkelgebieden toekomstbestendig zijn en welke niet. Er zijn voor de proef vier gebieden aangewezen: Feijenoord, Oude Noorden, Crooswijk en Charlois. Volgens wethouder Barbar Kathmann gebeurt de transformatie van de winkelgebieden daar waar het kan gegroepeerd, zodat zoveel mogelijk panden tegelijk kunnen veranderen. Het doel hiervan is om bovengenoemde gebieden op deze manier versneld een nieuwe functie te geven.

Brancheorganisatie INretail krijgt titel ‘Koninklijk’
Tijdens de viering van het honderdjarig jubileum, heeft INretail het predicaat ‘Koninklijk’ ontvangen. Het certificaat werd uitgereikt door Mirjam Maasdam, loco-commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. Zij noemde INretail een ‘professionele gesprekspartner voor en namens de retail.’ Volgens de brancheorganisatie helpt deze titel zijn missie om ondernemen makkelijker te maken, te realiseren.