Deze week in de retail – week 34

883

De retail hoogtepunten van de afgelopen week!

27 nieuwe winkels in Hoog Catharijne Utrecht
Winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht wordt steeds groter. Het nieuwste gedeelte, de Zuidpassage zal op 9 november openen. Er is plek voor 27 nieuwe winkels en drie restaurants. Over vier weken zullen de nieuwe ondernemers toegang krijgen tot het winkelcentrum, zodat de zaken ingericht kunnen worden. Onder andere Primark en Hudson’s Bay zullen hier een toevoeging zijn. De opening hiervan duurt nog even. De verwachting was eerst vóór Kerst 2018, inmiddels is het volgend jaar. Een exacte datum is er nog niet, maar er wordt verwacht dat deze winkels in het voorjaar van 2019 open zullen gaan. Als de huidige fase is afgerond, volgt er nog een vernieuwing van het Gilden- en Godebaldkwartier. Ook komt er een nieuwe gevel aan het Stationsplein, wat ervoor zal zorgen dat Hoog Catharijne uiteindelijk tachtigduizend vierkante meter beslaat.

Steeds meer kringloopwinkels in Nederland
Afgelopen jaar is het aantal kringloopwinkels opnieuw toegenomen. Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) meldt dat dit het derde jaar op rij is dat het aantal toeneemt. De hoeveelheid winkels is met zeven procent gestegen. Ook liep de winkelomzet met vier procent op, de ingezamelde spullen met vijf procent. Mede dankzij de televisieserie ‘Het succes van de kringloopwinkel’ was het vooral tijdens de kerstvakantie ontzettend druk. Wel hebben deze winkels steeds meer moeite met het vinden van personeel, aldus directeur Leonie Reinders. Ondanks dat, wordt er wel verwacht dat de groei steeds verder doorzet, doordat consumenten steeds meer aandacht krijgen voor het milieu en de circulaire economie.

Vegan koelschap + wijntaps voor Albert Heijn
De wijnafdeling van de Albert Heijn zal aangepakt worden, waarbij onder andere achttien wijntaps geïntroduceerd worden. Wijn uit een pak is in Nederland nog niet zo populair, maar is volgens de supermarkt net zo lekker. Bovendien: gekoeld gaat wijn uit een pak vier tot zes weken mee. Een wijntap bij Albert Heijn bevat tussen de anderhalf en drie liter wijn. Ook zal het assortiment uitgebreid worden met bijna twintig kleinere flessen van 375 centiliter en komt er overal een nieuw kaartje op het schap, waarop de smaakaanduiding en herkomst van de wijn te vinden is.

Ook test de supermarkt op het Amsterdamse Gelderlandplein voor het eerst een veganistisch koelschap. Alle bestaande en nieuwe plantaardige producten die er zijn, worden hier samengebracht. De aankomende vier weken wordt er gekeken wat de reacties hierop zijn. Daarna kan besloten worden of dit concept uitgebreid wordt.

Bron: Retailtrends